Skip to content

Inleiding Koranteksten

31 december 20152 minute read

Wassenaar – Het 2e deel van het Koorruïneseizoen zal traditiegetrouw starten met het lezen van teksten. Ditmaal echter niet uit de Bijbel maar uit de Koran. Op 14 en 21 januari 2016 zal mw Fatiha Azzarhouni in de Koorruïne van de Dorpskerk ingaan op de ontstaansgeschiedenis en globale inhoud van de Koran.

Wanneer en in welke context is de Koran volgens moslims geopenbaard?
Welke personen hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de codex zoals we deze vandaag kennen? Wat zijn de belangrijkste thema’s die we kunnen aantreffen in de Koran?

Naast het behandelen van deze vragen zal – om een indruk te krijgen – gezamenlijk een aantal Koranteksten gelezen worden. Het is een interactieve bijeenkomst met voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen en andere vormen van gedachtewisseling.

Teksten uit de Koran in vertaling worden op de avond uitgereikt.

mw F. Azzarhouni (MA) is islamitisch theoloog en religiewetenschapper aan de faculteit der geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden.

De avonden starten om 20.15 uur en eindigen, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50 per avond. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).
E-mailadres: mkarman@pkn-wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top