Skip to content

Sterk debuut voor Koen Slootweg in Shanghai

31 december 20152 minute read

Wassenaar – In het weekend van 11t/m 13 december 2015 werd in Shanghai (China) een World Cup shorttrack verreden. Voor Koen was het zijn debuut op wereldniveau, best spannend. Het ene moment zit je nog filmpjes te analyseren van de wereld toppers en dan sta je zomaar aan de start tussen die wereld toppers.

De eerste twee dagen ben je er nog van onder de indruk en de laatste dag vind je het gewoon. Dan is ook het wedstrijdverloop van een World cup anders als bij de wedstrijden die tot nu toe gereden zijn. Het is allemaal erg wennen maar gaandeweg het toernooi kom je vanzelf in je ritme. Koen reed een 1000 en 1500m en werd twee keer toegevoegd aan de relay. De eerste afstand was de 1000m. Het toernooi werd goed begonnen door in de eerste rit zijn tijd te verbeteren nu 1.28.631. Hij bereikte als enigste Nederlander de heats, maar wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Op dag 2 waren de herkansingen van de 1000m die strandde in de kwartfinales. Op dag 1 werd er ook begonnen met de 1500m, evenals op de 1000m werd deze rit geopend met een pr, nu 2.18.032. Helaas wist hij ook nu niet door te dringen tot het hoofdtoernooi, maar wie weet lukt het nog via de herkansingen. Deze waren op dag 3 van het toernooi. Na het inrijden waren de benen beter als de dagen ervoor, liepen minder snel vol. Dat bleek al in de heat, het liep lekker en hij kon als eerste over de finish glijden. Geplaatst voor de halve finale. In de halve finale verschenen er 9 man aan de start. Koen startte op kop en schaatste tussen positie 1 en 3. Een Engelsman was ongeduldig en beukte Koen eruit en zo kan je weer opnieuw beginnen vanaf plek 9. Hij kwam nog terug naar plek 4, één plekje tekort voor het hoofdtoernooi.

Op vrijdag had het relayteam met o.a. Koen de halve finale veilig gesteld. In de halve finale op zaterdag werd er gekozen voor iemand anders, maar door een val werd er geen A-finale gehaald. Op zondag moest het relayteam op voor de B-finale met als tegenstanders Zuid-Korea en Kazachstan. Koen werd toegevoegd aan het team en reed een goede wedstrijd, waarbij ze als eerste over de finish kwamen en zo punten veilig stelde voor het wereldbeker klassement. Koen kijkt redelijk tevreden terug op zijn debuut, hij had graag meer willen laten zien.

Tags

Koen SlootwegWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top