Blauw-Zwart D1 strijdend ten onder tegen ADO Den Haag

12 maart 20153 minute read

Wassenaar – Enkele weken geleden werd bekend dat Blauw-Zwart D1 het in de kwartfinale van het ADO Den Haag Netwerktoernooi thuis mocht gaan opnemen tegen ADO Den Haag D1. Een wedstrijd waar enorm naartoe werd geleefd. D1 heeft de zondag voor de wedstrijd zelfs nog een extra training belegd om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

De spanning bij de jongens van Blauw-Zwart D1 was toch wel erg groot voor de wedstrijd. Voetballen tegen een ploeg die vele klassen hoger speelt, dat gaf wat angst. Vanaf het fluitsignaal werd Blauw-Zwart in de verdrukking gebracht en na een ongelukkige overtreding binnen het strafschopgebied mocht ADO Den Haag D1 binnen de minuut al scoren: 0-1. Vanaf dat moment was iedereen scherp. De duels werden veelvuldig gezocht en ADO had het erg moeilijk met het fysieke spel van Blauw-Zwart.

Alhoewel ADO Den Haag dominant speelde leidde dit niet tot hele grote kansen. Blauw-Zwart kon zich enkel beperken tot uitverdedigen en loerde op de counter. Halverwege de eerste helft volgde er een snelle uitbraak waarbij spits Marnix door de laatste man naar de grond werd getrokken. De scheidsrechter besloot door te laten spelen. Pas vlak voor rust wist ADO Den Haag de marge te verdubbelen na een ietwat gelukkige bal die van dichtbij werd binnengeschoten.

In de rust toonde de jongens zich nog altijd strijdlustig. Zo overtuigend vonden de jongens van Blauw-Zwart ADO Den Haag niet. Het vertrouwen bleef dat er best resultaat gehaald kon worden. Het was daarom wat zuur dat ADO Den Haag binnen 5 minuten na de rust de 0-3 aantekende nadat een overtreding van ADO Den Haag op het middenveld onbestraft bleef. Dit zijn momenten waarop wedstrijden op dit niveau beslist worden.

Waar een ploeg normaliter na tegenslag de kop wel eens wil laten hangen bleef Blauw-Zwart strijden. Een solo van Bruno vanaf het middenveld kon maar net worden afgestopt door de laatste man van ADO. Het geloof in het maken van een doelpunt groeide. ADO begon slordiger te spelen en de bal ging wat vaker achteruit. Pepijn ontving de bal op het middenveld en zag Marnix de diepte in vertrekken. Pepijn gaf de bal met veel gevoel mee en met een prachtige stiftbal wist Marnix de centrale verdediger en keeper van ADO het nakijken te geven. Het doelpunt werd gevierd als een kampioenschap. Er werd uiteindelijk verloren met 1-3, een resultaat waar iedereen mee kon leven.

De spelers en begeleiding van Blauw-Zwart D1 zijn de toeschouwers, die in groten getale waren komen opdagen, zeer dankbaar. De sfeer op de tribune gaf kippenvel. Een ervaring als deze pakt niemand de jongens meer af.