Skip to content

WZK wedstrijdzwemmers promoveren naar de Landelijke C-competitie

6 april 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen week was de vijfde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen en deze keer was het super spannend WZK stond na vier ontmoetingen landelijk op een zevende plaats en in ons district op een tweede plaats. De vijf district winnaars gaan direct door naar de C-competitie, daarnaast strijden de vijf landelijke tijdsnelste verenigingen samen met de nrs. 21 t/m 25 van de C-competitie om zes plaatsen in de C-competitie, de andere vier blijven in of gaan naar de D-competitie.

Deze allesbeslissende wedstrijd werd gezwommen in de Veur in Zoetermeer. Sassenheim die ook voor een van deze plaatsen moest strijden zwom in deze wedstrijd mee, het was dus een rechtstreeks duel. Bij aanvang was meteen duidelijk dat zowel WZK als Sassenheim voor de winst gingen. De ene afstand werd gewonnen door de ene en de volgende door de andere vereniging. Zo bleef het de hele wedstrijd spannend, wie behaalde de beste resultaten. De zwemmers gingen ervoor en het ene persoonlijke record na het andere werd verpulverd. Maar liefst negen clubrecords werden er gezwommen en vele medailles werden er mee naar huis genomen.

Na de wedstrijd bleek dat WZK het net iets beter had gedaan dan Sassenheim. Nu was het afwachten wat de rest van Nederland heeft gedaan. Na twee spannend dagen van wachten bleek dat WZK het zo goed had gedaan dat zij als vierde tijdsnelste door gaat naar de landelijke C-competitie!

Alle uitslagen en foto’s kunnen jullie op www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl vinden.

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top