Skip to content

Blauw-Zwart F3 naar de finale!

10 april 20153 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde Blauw-Zwart F3 de halve finale van het ADO Netwerktoernooi tegen het eerstejaars team van Westlandia. Een heuse kraker, want winst zou een plek in de finale betekenen, die gespeeld gaat worden in het stadion van ADO Den Haag.

Ook op Blauw-Zwart werd er alles aan gedaan om deze wedstrijd zo fijn mogelijk te laten verlopen. Om 12.30 uur begon de wedstrijd op het hoofdveld, zodat de massaal toegestroomde toeschouwers vanaf de tribune en om het veld de wedstrijd goed konden volgen. Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat beide teams hun zinnen op een plaats in de finale hadden gezet. Blauw-Zwart kreeg in de beginfase een aantal kansen, maar deze werden goed tegengehouden door de keeper. En zoals het in de voetbal meestal gaat, als de kansen niet worden benut, valt de goal aan de andere kant. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging en de spits van Westlandia, zag zijn kans schoon en maakte de 0-1. Blauw-Zwart was even van slag en daar maakte de tegenstander goed gebruik van, want kort daarna werd zelfs de 0-2 gemaakt, tot ongeloof van de jongens van F3. De finale leek heel ver weg.

In de rust werden de jongens door de leiders toegesproken om vooral er in te blijven geloven en het ‘eigen’ spel te blijven spelen. En dat hielp, want vanaf de aftrap zagen de toeschouwers een gretige en vastberaden ploeg, zoals we van F3 gewend zijn. Kort op de man dekkend, iedereen voor elkaar strijdend en mooie combinaties kwamen naar boven. Maar met een 0-2 achterstand begon de tijd te dringen en het publiek ging er nog maar eens achter staan. Na een counter van Westlandia nog wel alleen voor de goal van Blauw-Zwart, maar met een schitterende redding wist men een 0-3 achterstand te voorkomen en dit was het breekpunt in de wedstrijd, want Blauw-Zwart F3 zette aan. In een vol doelgebied wist men toch dat gaatje te vinden en kwam Blauw-Zwart op 1-2. Niet lang daarna kwam er een hard schot van afstand die door de keeper te laat werd gezien en was het gelijk 2-2! De druk op het doel van Westlandia werd groter en voor de tegenstander steeds moeilijker om van de goal af te spelen, dus werd de lange bal gespeeld, die door de zeer sterk spelende achterhoede direct werd onderschept en met mooie combinaties kwam men dichter bij het goal. Op het middenveld werd de bal onderschept en na een mooie actie en combinatie, werd de vrije man gevonden, die hard uithaalde en Blauw-Zwart kreeg loon naar werken, 3-2!

Een ontlading bij de speler en toeschouwers was het gevolg. Met nog 4 minuten te gaan moest de voorsprong worden behouden. Westlandia zette nog een keer aan om die gelijkmaker te maken, maar door samen te verdedigen en te blijven voetballen, kon men de 3-2 stand handhaven. Het eindsignaal klonk en Blauw-Zwart F3 bereikt de finale van het ADO Netwerktoernooi!!!! Een groot feest barstte los onder de spelers en trotse ouders, familie en supporters.

Een prestatie die door teamwork en strijd tot stand is gekomen en wat hebben de supporters kunnen genieten. Op naar de finale, die gespeeld gaat worden in het ADO stadion en wie weet staat Blauw-Zwart F3 in mei wel met die beker in hun handen!

De spelers willen alle supporters heel hartelijk danken voor het aanmoedigen en hopen dat jullie net zo achter hun staan in de finale!

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top