D1 Kieviten op koers naar kampioenschap

14 april 20152 minute read

Wassenaar – Zondag heeft dames 1 van Kieviten wederom gewonnen. Ditmaal werd Souburgh getrakteerd op een 7-1 nederlaag. Met vier wedstrijden te gaan staan de dames aan kop in de competitie. Er moet nog gespeeld worden tegen de nummer 2 (Nieuwegein) en 3 (Tempo’34). Hiermee belooft het een spannend slot van de competitie te worden.

De eerste helft was een eenzijdige wedstrijd. De dames van Souburgh waren niet in staat onder de druk van Kieviten uit te hockeyen. Iedereen zat er bovenop en er werd geen meter ruimte gegeven. Halverwege de wedstrijd stond er een stand van 3-0 op het scorebord. Doelpunten waren er van Lisa van Wissen (2) en Romy Tacx. De toeschouwers werden getrakteerd op fraaie combinaties en onnavolgbare solo’s.

In de tweede helft liepen de dames uit naar 6-0 via Frederique van Weezenbeek (2) en via een fraai schot van Sabrina Everard. D1 had deze middag makkelijk meer doelpunten kunnen maken. Zo werd slechts één van de negen Wassenaarse strafcorners benut. Een prima knal van Anne van Wissen bracht het Wassenaarse totaal op 7. In de slotfase redde Souburgh nog de eer. Het hockey van dames 1 van de Kieviten is voor de meeste tegenstanders dit seizoen een maatje te groot. Je zou deze middag dan ook bijna vergeten dat deze tegenstander vierde staat in de competitie.