Blauw-Zwart C6 Kampioen!

15 april 20154 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde Blauw-Zwart C6 een uitwedstrijd tegen Kagia C3. Bij puntverlies van naaste concurrent Rijnsburgse Boys, zou C6 bij winst het kampioenschap mogen vieren.

Hoewel Kagia de laatste plaats op de ranglijst innam, overtuigden coach Kees, assistent-coach Arno en trainer Gerard, de jongens ervan de tegenstander niet te onderschatten. Thuis was immers slechts met 3-1 gewonnen. Zonder de geblesseerde Tony, maar mét spits David, die na een lange blessure gelukkig weer terug was, werd afgetrapt voor de 14e wedstrijd van het seizoen. C6 ging direct op zoek naar de openingstreffer, maar een poging van Gijs ging vlak naast en een schot van David werd in de Kagia-defensie gesmoord. Na 4 minuten was het dan toch raak, op assist van David mocht Hugo de 1-0 aantekenen. Pas na 10 minuten leverde een vrije trap van Kagia het eerste gevaar op, maar met goed verdedigend werk van de hardwerkende Max en Gijs werd het schot tot corner verwerkt, die ruim over iedereen heen ging. Mooie soloacties van spits David en linksbuiten Justin, leverden helaas geen treffer op. In de 15e minuut gaf Nicky een prachtige steekbal op Hugo, die met een mooie passeerbeweging de bal achter de doelman van Kagia schoot: 0-2!

Kagia deed wel pogingen om met lange ballen naar voren hun spits te bereiken, maar Bas, Dennie en Bram, die Bas in de 16e minuut afwisselde, kwamen steeds goed voor hun man. In de 25e minuut werd een afstandsschot van Kagia eenvoudig gevangen door keeper Ryan. Met Ronen voor Justin werd de druk op het Kagia doel nog maar eens opgevoerd. Met succes, want in de 28e minuut mocht Ronen met een fraaie volley de 0-3 maken, op assist van Hugo. Pas in de 31e minuut kreeg Blauw-Zwart zijn eerste corner, maar de bal van Gijs zeilde zelfs over Thomas heen. Nog geen minuut later gaf de prima spelende Jarno een loepzuivere pass op Hugo, die zijn hattrick mocht voltooien: 0-4.

Na rust maakte David plaats voor Justin. Kagia ging ondanks de schijnbaar uitzichtloze achterstand fel van start, maar kon niet verhinderen dat Justin na een prachtige solo op links de bal voorgaf op Thomas, die in een keer verwoestend uithaalde voor de 0-5! In de 43e minuut leek Thomas weer succesvol te worden, maar werd hij door twee man van Kagia onderuitgehaald. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in. In de 44e minuut belande een diepe bal van Hugo bij Justin, zijn inzet belandde helaas op de paal, maar via de keeper werd het een hoekschop. Cornerspecialist Gijs wist feilloos het hoofd van Hugo te vinden, die kopte hem door naar Nicky die de bal perfect over de keeper kopte: 0-6 was een feit. Bas kwam in de 48e minuut opnieuw in het veld voor Jarno. In de 50e minuut werd Justin in het strafschopgebied van achter aangetikt, de terechte penalty benutte hij zelf, zijn schot ging onhoudbaar in de rechterhoek: 0-7. Keeper Ryan, die weinig te doen had, vierde op geheel eigen wijze een feestje bij elke goal.

De blessurebehandeling door onze verzorgster Lydia had zo goed gewerkt, dat David nog een paar minuten in de tweede helft kon meepakken. In de 62e minuut leverde hij een prachtige pass af op Hugo. Via de paal belandde diens schot in het doel. De Kagia- keeper haalde de bal nog weg achter de lijn, maar de eerlijke Kagia-grensrechter was duidelijk:0-8. In de 65e minuut werd de inzet van Kagia dan toch beloond met een eretreffer: 1-8. Op jacht naar de dubbele cijfers dolde Justin nog een paar keer fraai zijn tegenstander, maar zijn gallery play leidde helaas niet tot een doelpunt. Vlak voor tijd kwam het 9e doelpunt. De fysiek sterke Bram leverde na een prachtige actie de bal af bij spits David, die niet aarzelde en de 1-9 in de touwen schoot. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd werd het door het gejuich en getoeter van de supporters langs de lijn wel duidelijk: Rijnsburgse Boys en Katwijk hadden elkaar op een gelijkspel gehouden, de winst van C6 was dus genoeg voor het kampioenschap!