Broedertwist Blauw-Zwart-Wassenaar kalmpjes naar 4-1

20 april 20152 minute read

Wassenaar – De broedertwist tussen Blauw-Zwart en SV Wassenaar resulteerde het afgelopen weekeinde in alle rust in een overtuigende 4-1 overwinning van de Schulpweibewoners. De Blauwzwarte ploeg van UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek liet duidelijk merken dat de veel hogere plaats op de ranglijst van de vierde klasse terecht is. En de ploeg van trainer Jos van der Helm had de punten nodig om in de race te blijven voor de derde periodetitel (met recht op nacompetitie).

Welnu, die punten konden tamelijk eenvoudig worden verdiend. Want ondanks het (alweer!) missen van vele kansen nam Blauw-Zwart netjes verdeeld over de gehele wedstrijd gedecideerd afstand van de Kerkehoutbewoners, die overigens een sportieve pot op het veld legden. Het mag ook wel eens worden gezegd dat de scheidsrechter van dienst, de heer Frikken, floot zoals zijn geheel grijze tenue al suggereerde: onopvallend aanwezig en dus onzichtbaar en toch goed leiding gevend.

SV Wassenaar probeerde zo nu en dan via enkele behendige acties het doel van de degelijk keepende Mike van Zonneveld te bereiken, maar het was Blauw-Zwart dat al in de 6e minuut Adrian Koziel alleen voor de Kerkehoutse keeper Morteza Alibeik zag verschijnen. Maar voor de eerste, en zeker niet de laatste keer leidde dit niet tot een goal voor Wassenaar-Noord. Uiteindelijk was het in de 22e minuut wel raak: Raymond Vosse ging weer eens goed door op de vleugel en bediende Guy van Vliet op maat (1-0).

Kalmpjes aan bouwden Adrian Koziel (nummer twee), Kim Theil (nummer drie) en Brian van den Barselaar (nummer vier) de Blauw-Zwart-voorsprong uit tot 4-0. En slaagde de hardwerkende Wassenaar-spits Abdulmajik Turkmanie er zelfs in de eretreffer goed voor de eindstand 4-1 te scoren. Zeer wijs wisselde Blauw-Zwart-trainer Van der Helm er in de tweede helft danig op los om zodoende spits Koziel, Guy van Vliet en Kim Theil te behoeden voor een mogelijke blessure of gele kaart. Want komende zaterdag wacht nog een loodzware klus uit tegen het hoger geplaatste VVSB in Noordwijkerhout.