Skip to content

Zonnige Lustrumrit “Enjoy the Ride” voor PV Koningin Emma

4 mei 20155 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 2 mei 2015 vond in Wassenaar voor de vijfde keer een ‘Enjoy the Ride’ plaats, georganiseerd door PV Koningin Emma: een rit te paard door de duinen en over het strand met een route variërend van ongeveer 20 tot 35 kilometer en tussendoor een heerlijke pannenkoekenlunch te Meyendel. En zoals tot nu toe iedere keer was het ook dit keer prachtig weer!

Na het grote succes van de voorgaande ritten, werd er door het bestuur van PV Koningin Emma besloten om ook dit jaar door te gaan met het organiseren van ‘Enjoy the ride’-ritten. Deze voorjaarsrit is daarmee alweer de vijfde in rij voor PV Koningin Emma: een ware lustrumrit dus! En met zo’n dertig enthousiaste deelnemers, komende uit alle windstreken, blijkt de behoefte en waardering voor deze rit iedere keer opnieuw. Enjoy the Ride is het buitenrijplatform van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en is in het leven geroepen om het buitenrijden meer toegankelijk te maken voor een groter publiek. Verenigingen en maneges kunnen routes organiseren, die met name bedoeld zijn voor ruiters (en bij sommige routes ook menners) uit andere regio’s, zodat de stap om met je paard naar een vreemd gebied te gaan, minder groot is.

Omdat de gewijzigde route van de afgelopen najaarsrit zo goed door de deelnemers werd gewaardeerd, is er besloten om dit keer dezelfde route aan te houden. De route voerde wederom vanaf het parkeerterrein van renbaan Duindigt via de Waalsdorpervlakte naar het Zwarte Pad. Eenmaal daar aangekomen konden de paarden het strand op en heerlijk genieten van het prachtige brede strand en het heerlijke weer. Nadat de paarden hun benen heerlijk hebben kunnen strekken op het strand, vervolgde de route zich door de duinen naar pannenkoekenboerderij Meyendel. Hier konden de paarden gestald worden in de prachtige paardenstalling van Dunea en even genieten van hun welverdiende rust, terwijl hun berijders heerlijk aan de -bij de rit inbegrepen- pannenkoeken gingen en de mogelijkheid hadden om het informatiecentrum van Dunea te bezoeken. Hierna keerden de deelnemers weer terug naar de start/finish via dezelfde route. Inmiddels bijna traditiegetrouw fungeerden ter afsluiting op het deelnemersveld -om ervoor te zorgen dat iedereen weer veilig thuis zou komen- de voorzitter (Ingrid Nagy op Santa) en een jeugdlid (Celia Piers op Jouke) als ‘bezemploeg’.

Het bestuur van PV Koningin Emma heeft er weer alles aan gedaan om ook deze rit tot een succes te maken: bij aankomst stond er voor de deelnemers verse koffie, thee en limonade klaar. Ook kregen alle deelnemers een rugzakje, deels gesponsord door de Rabobank, met daarin lekkers voor ruiter en paard en informatie over het duinwatergebied van Dunea, waar de route doorheen liep. De route was voor het gemak van de ruiters gedeeltelijk gemarkeerd met vele tientallen gekleurde linten. Voor het stuk in de duinen, waar linten niet toegestaan zijn, kregen de ruiters een uitgebreide routebeschrijving met kaart mee. De ruiters werden zowel bij het oversteken van de weg als bij het stallen van de paarden bij Meyendel geholpen door vrijwilligers van PV Koningin Emma. Niels Lelieveld zorgde voor blijvende herinneringen door deze dag de deelnemers op het strand te fotograferen. Deze foto’s zijn op de website van de vereniging te bezichtigen (www.koningin-emma.nl). Er was een achterwacht op de parkeerplaats om gedurende de dag de eigendommen van de deelnemers te beschermen en om in geval van nood snel te kunnen handelen. Nadat de paarden na terugkomst waren verzorgd en lekker hebben kunnen genieten van de speciaal met hooi gevulde aanhangwagen en grote ton met water, was het tijd voor de ruiters om zelf nog even in de zon te genieten van een afscheidsdrankje terwijl alle avonturen nog eens de revue passeerden.

Dat alle inzet van PV Koningin Emma voor deze rit zeer gewaardeerd werd mocht blijken uit de zeer positieve reacties van de deelnemers. Enkelen hebben zelfs nog de moeite genomen om ons achteraf te bedanken, zoals deze ruitervereniging uit de achterhoek: “Wij als Bronckhorster Ruitervrienden willen PV koning Emma te Wassenaar bedanken voor de onvergetelijke dag! Alles was tot in de puntjes verzorgd. We hebben ons nergens zorgen over hoeven maken. De paarden konden heerlijk rusten in de pauze in het mooie gebouw bij de boerderij. Terwijl wij heerlijk op ons gemak konden lunchen. Wij hebben heel bewust gekozen voor een strandrit via Enjoy The Ride. Zo wisten wij zeker dat er mensen met kennis aanwezig zouden zijn. Wij hebben dan ook mooie tips en do en don’ts mogen ontvangen. Wij gaan zeker proberen om op 19 september weer met wat leden van onze jonge club te komen. Nogmaals dank! Namens de Bronckhorster Ruitervrienden.”

Op 19 september staat er weer een rit gepland. Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers én vrijwilligers, dus houd voor deze en andere activiteiten de website van PV Koningin Emma (www.koningin-emma.nl) in de gaten!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top