Skip to content

Succesvolle Nederlandse Masters Kampioenschappen voor WZK zwemmers

11 mei 20152 minute read

Wassenaar – Het fraaie Pieter van de Hoogenband zwemstadion was het decor van de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Het driedaagse toernooi werd gezwommen op de lange baan, een baanlengte van 50 meter. Namens WZK Wedstrijdzwemmen zijn 3 zwemmers afgereisd naar het zuiden om deel te nemen aan dit toernooi.

Allereerst Reinier Beek. Reinier zwemt al heel wat jaren bij WZK en is zelfs de houder van het oudste clubrecord van deze vereniging (1987). Hij ging voor zijn favoriete slag, de schoolslag en zwom een fraaie tijd. Hij eindigde op een 4e plaats en greep daarmee helaas naast de medailles.

Mark van Wijk ging voor de 100m vrije slag. Deze afstand had hij wel vaker gezwommen in een korte baan wedstrijd (25m bad), maar het werd voor hem de eerste keer dat hij op de lange baan kon laten zien waar hij zo hard voor traint. Zijn tijd was maar een fractie langzamer dan zijn persoonlijk record op de korte baan en dat is een knappe prestatie.

Karin Simons ging voor het zogenaamde bikkelprogramma: 400m vrije slag – 200m vlinderslag – 400m wisselslag – 100m vlinderslag. Karin had een top weekend. Al haar tijden waren persoonlijke records. Sterker nog, al haar tijden in het 50 meter bad waren zelfs sneller dan haar 25 meter bad tijden. Aan het einde van het toernooi mocht Karin 3 medailles mee naar huis nemen: goud op de 400m wisselslag, zilver op de 100m vlinderslag en brons op de 400m vrije slag.

WZK feliciteert deze toppers met het uitstekende verloop van deze Nederlandse Masters Kampioenschappen.

Tags

WassenaarWZKZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top