Skip to content

Hardloopfeest ‘De 15 van Wassenaar’ dit jaar op zondag 4 oktober 2015

9 juli 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 4 oktober 2015 wordt voor de derde keer ‘De 15 van Wassenaar’ gelopen. 15 kilometer hardlopen door de prachtige lanen en bossen van Wassenaar is slechts een element van “De 15”. De afterparty en het samen steunen van goede doelen zijn net zo belangrijk. Het hardloopfeest is voor de lopers een unieke combinatie van samen hardlopen, samen vieren dat het doel bereikt is én samen goede doelen steunen.

Inschrijving geopend, ga de uitdaging aan!
‘De 15 van Wassenaar’ probeert recreatieve en startende lopers aan te trekken, voor wie 15 kilometer een echte uitdaging is. De datum is zo gekozen dat mensen gekieteld worden om na de vakantie weer even te focussen op sport en beweging. Iedereen die wel eens 8 of 10 kilometer loopt, traint in de nazomer nog makkelijk naar die 15 toe. De snelste loper pakt de eerste prijs, maar iedere loper voelt zichzelf met 15 kilometer in de benen de grote kampioen, ongeacht de eindtijd. Een mooie tijd is leuk, maar de sfeer en beleving op de route is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het feestje en vooral na de finish vieren dat ze hun grenzen hebben verlegd.

Goede doelen.
De lopers lopen ‘De 15’ uiteraard voor zichzelf. Maar iedere deelnemer doneert ook € 10,- aan een van de drie goede doelen die de organisatie heeft geselecteerd. Lokaal is dit de Stichting Wassenaarse Ouderen in Beweging, die 55-plussers stimuleert in beweging te blijven. Nationaal is dit de Stichting Make a Wish, die kinderen met een levensbedreigende ziekte de kracht geeft om kind te zijn. Internationaal is dit Stichting Dutch Dental Care Foundation, waarmee in Kenia tandheelkundige hulp wordt verleent en lokaal tandartsen worden opleidt.

Op de website www.de15vanwassenaar.nl is de inschrijving geopend.
Tevens vindt je hier alle informatie over 4 oktober 2015 en beeld en video van de vorige edities.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top