Skip to content

JUDO daar heb je een leven lang plezier van

24 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Steeds meer kinderen gaan liever thuis achter een spelcomputer of TV zitten dan dat ze zich lichamelijk moe willen maken. Echter, met sport en spel worden kinderen uitgedaagd, zich te ontplooien, aan zelfvertrouwen te werken, grenzen te verleggen en te werken naar zelfstandigheid. Eigenlijk maakt het niet uit welke sport. Toch biedt juist judo veel voordelen.

Veel artsen bevelen vaak judo aan, vooral voor kinderen. Judo bevat veel zaken die voor een kind leerzaam en leuk zijn. Het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Al deze zaken helpen het kind om zich goed te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zijn verdere leven zal hij/zij hier nog veel plezier van hebben.

Veel ouders hebben toen ze jong waren ook ooit gejudoëd. En het is net als fietsen je verleerd het nooit. Heb je valbreken jong geleerd, dan heb je daar je hele leven echt voordeel van. Verschillende studies hebben dit aangetoond!

Judo is een sport die je altijd met z’n tweeën beoefend. Je bent op elkaar aangewezen. Je leert dus verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Een kwestie van goed samenwerken en vertrouwen. En niet alleen met je vriendje, maar met iedereen op de mat. Je helpt elkaar.

Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken om een techniek te laten slagen. En bij elke techniek werkt het weer anders. Daarbij dan ook nog eens ‘rechts- en linkshandig’.

Tijdens het stoeien komen er ook emoties los, zoals angst en agressie, maar ook winst en verlies. Beheersing van deze emoties zijn dan cruciaal. Ook leer je wat je ter verdediging kunt doen, dit geeft meer zelfvertrouwen.

Net als bij andere sporten zijn er bij het judoën ook regels waar je aan moet houden, alles ten doel om veiligheid en plezier te garanderen. En als je plezier hebt in je sport dan ga je er ook graag naartoe.

Kom het gewoon eens proberen, en één keer is geen keer dus wij bieden de hele maand september proeflessen aan op woensdag bij meester (sensei) Nicky of op zaterdag bij meester Thomas. Kijk voor de lestijden op de website.

Voor meer informatie, zie de website www.snelenlenig.nl of mail vechtsport@snelenlenig.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top