Skip to content

Budocentrum Junansei start met lessen Jeugd Aikido

24 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Dit seizoen start Budocentrum Junansei met lessen Jeugd Aikido voor kinderen vanaf 7 jaar. De lessen zijn iedere maandagmiddag van 17:00-18:00 in de Early Childhood Center (Dep American School) aan de Deijlerweg 157 in Wassenaar.

Aikido is een zelfverdedigingskunst uit het Japanse Budo en kenmerkt zich door soepele en cirkelvormige bewegingen. Aikido betekend letterlijk:
• Ai: harmonie, eenheid
• Ki: energie, innerlijke kracht
• Do: studie, weg
Vrij vertaald: ‘de weg van geestelijke en lichamelijke coördinatie van energie’.

Bij Aikido gaat het erom dat je leert om continu je balans te behouden, in harmonie met de aanvaller te bewegen en gebruik te maken van zijn kracht, snelheid en aanvalsrichting. Aikidotechnieken gaan dus nooit in tegen de kracht van een aanvaller, maar maken er juist gebruik van om de aanval te neutraliseren. Het Aikido kent een grote variatie aan klem- en werptechnieken en wordt tevens gekenmerkt door haar eenvoud en ontspanning. Voor de veiligheid zijn de technieken aangepast aan jeugdige beoefenaars. Omdat het Aikido dat wij beoefenen geen wedstrijdvorm kent, staat overwinning van jezelf centraal. Het Jeugd Aikido is vooral gericht op de eigen ontwikkeling van de beoefenaar. Dit betekent dat de kinderen door de fysieke oefeningen leren omgaan met stress en spanning, waardoor ze zelfverzekerder worden en sterker in hun schoenen komen te staan.

Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van motorische en mentale vaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan valbreken, balans en lichaamshouding, stevig staan en een goed middelpunt hebben. Uiteraard vormen wederzijds respect en discipline de basis voor de trainingen bij Budocentrum Junansei. Dit is essentieel om iedere krijgskunst op een veilige en verantwoorde manier te kunnen beoefenen. Daarnaast worden een aantal oefenvormen op speelse en dynamische wijze aangeboden, zodat de Aikidoka’s ook veel plezier hebben in de lessen.

De lessen worden verzorgd door Sam Sosef en Esther van Diggelen, beiden rijkserkend Aikido leraar. Bel, mail of kom langs voor een gratis proefles! Hopelijk snel tot ziens!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top