Blauw-Zwart wint sfeerloze derby

6 september 20153 minute read

Wassenaar – De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was direct een kraker. Althans, dat had het moeten worden. Wedstrijden tussen de dorpsgenoten Blauw-Zwart en sv Wassenaar staan meestal garant voor vuurwerk en sentiment. Niets van dat alles deze keer. Wellicht kwam dat omdat veel spelers van sv Wassenaar een Blauw-Zwart verleden hebben en de spelers goed met elkaar bevriend zijn.

Om kwart voor drie gaf scheidsrechter Van der Ploeg toestemming om de door UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen (al 15 jaar hoofdsponsor van Blauw-Zwart, jawel!) geschonken wedstrijdbal aan het rollen te brengen.

Het eerste wapenfeitje kwam op naam van sv Wassenaar dat na een aanval over rechts een corner verdiende die niets opleverde. Het antwoord van de thuisploeg kwam een minuut later toen de bal na een voorzet vanaf links hard rakelings over het doel geschoten werd. Het was de voorbode van een overwicht van Blauw-Zwart.
Na een kwartier stoomde Kim Theil met de bal aan de voet langs de zijlijn op, ging op de rand van het strafschopgebied een 1-2tje met Adrian Koziel aan en stond opeens alleen voor de keeper. Het was voor de begaafde middenvelder eenvoudig om de 1-0 binnen te tikken. Even later was het bijna 2-0 door dezelfde speler, maar de lat stond verder succes in de weg. Toch werd het vrij snel 2-0 toen Guy van Vliet na klungelig verdedigingswerk van de groen-witten de bal veroverde en scoorde. En binnen het half uur was de wedstrijd gespeeld toen Adrian zijn ongevaarlijk lijkende vrije trap toch in het doel zag belanden. Diep in de blessuretijd van de 1e helft deed sv Wassenaar iets terug via een benutte penalty van Nicolas Mavrocordatos.

Het 2e bedrijf begon veelbelovend. Nog voordat alle toeschouwers op hun plaats zaten tekende Adrian met een verwoestend schot in de linkerbovenhoek voor zijn 2e en Blauw-Zwart’s 4e doelpunt. Hiermee was de strijd definitief beslist. Wie gedacht had dat de Blauwen nu op een monsterscore uit waren kwam bedrogen uit. De wedstrijd kabbelde rustig voort. En de hoogtepunten bestonden uit de wissels die beide trainers doorvoerden. Zo kwam aan Blauw-Zwart zijde Martin Jasperse voor de geblesseerde Nick Laponder in het veld, even later gevolgd door Sammy Ruygrok (voor Wilmar van der Ham) en Sven Leget (voor Dario Ditmar). Deze laatste invaller zorgde voor een unicum in de Blauw-Zwart historie door binnen 1 minuut na zijn invalbeurt een strafschop te veroorzaken die wederom door Mavrocordatos verzilverd werd.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter werd er door beide besturen van de clubs nog wat nagebabbeld in de door Bloemenhuis Duivenvoorden opgefleurde commissiekamer.

Volgende week speelt de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen formatie een uitwedstrijd tegen LSSVV ’70. De studentenvereniging speelde met 1-1 gelijk tegen VVSB en lijkt op voorhand een sterkere tegenstander dan die van het afgelopen zaterdag, dus de Blauwen zullen alles uit de kast moeten halen om de winst naar Wassenaar te brengen.