Badmintonclub Wassenaar 1 verslaat koploper

30 november 20152 minute read

Wassenaar – De start van de tweede competitiehelft zit erop en hoe! De teams (gesponsord door Florein Zorg en Wassenaarders.nl) boeken goede resultaten. Wassenaar 1 wint afgelopen zaterdag met 5-3 van de nog ongeslagen koploper uit Alphen a/d Rijn. BC Wassenaar 3 sleept deze week hun eerste overwinning binnen, zij winnen met 6-2. Team 4 verliest met 2-6 en team 5 stuurt hun tegenstander naar huis met een 7-1 winst.

In de eerste returnwedstrijd mag het eerste team direct aan de bak tegen de koploper uit de competitie. De eerste wedstrijd is verloren met 7-1, dus het team is gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Deze week speelt Sanne Voogel met ons mee. Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen starten met de herendubbel. Na de vorige wedstrijd hebben zij iets recht te zetten en dat doen zij. Na mooie rally’s en ijzersterk spel winnen zij hun partij. Mandy Akerboom en Sanne Voogel komen in de dubbel minder goed in hun spel en kunnen de partij niet winnen. De singels van Marco en Mandy worden gelijk gespeeld. Marco behoudt steeds wat punten voorsprong op zijn tegenstander maar helaas komt de heer uit Alphen a/d Rijn terug in het spel en verliest Marco nipt in de verlenging. Het lukt Mandy niet om het spel van de tegenstandster te doorbreken en haar eigen spel te laten zien. Dit is pas de eerste single verliespartij voor Mandy. Lawrence, gebrand op revanche, speelde sterk, geconcentreerd en zorgt ervoor dat zijn tegenstander niet in zijn spel kan komen. Een eenvoudige overwinning voor Lawrence. Sanne speelt een goede partij en weet in 3 sets de overwinning naar zich toe te trekken. Met een tussenstand van 3-3 zijn de teams klaar voor de laatste twee mix partijen. Marco en Mandy spelen een spannende partij. De eerste set winnen zij nipt. In de tweede set verliezen zij hun eigen spel en moeten in de derde set laten zien wat zij kunnen, en dat doen zij. Zij razen over de tegenstander heen en winnen uiteraard. Lawrence en Sanne gaan in de mix in beide sets gelijk op. De volhouder wint en dat is BCW. Deze week wederom een prestatie van team 1 om de koploper uit de competitie te verslaan! Komend weekend staan er uitwedstrijden op de agenda voor alle teams. Voor de huidige tussenstanden in de competitie kunt u een kijkje nemen op www.bcwassenaar.nl.