Blauw-Zwart leidt onnodig puntverlies

30 november 20152 minute read

Wassenaar – Er zijn van die zaterdagmiddagen waarop je als voetbalverslaggever denkt “had ik maar een ander vak gekozen”. Afgelopen zaterdag was het zo’n middag en dat lag niet eens aan het getoonde spel (er vielen in ieder geval vier doelpunten). Het waren de omstandigheden. Het was bij Oosterheem in Zoetermeer guur, nat, koud en sfeerloos. Op een gegeven moment kan je de pen bijna niet meer vasthouden en heb je de hele zondag nodig om te begrijpen wat je hebt opgeschreven.

Wat betreft het voetbal: het moet geen gewoonte worden dat Blauw-Zwart pas gaat voetballen als het met 0-2 achter staat. Strategisch niet sterk. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie begon in een veel te laag tempo, gaf Oosterheem teveel ruimte en lette achter gewoon niet op. Twee dekkingsfouten leidden binnen een half uur tot een 2-0 achterstand. Elkaar coachen zou ook helpen in dit soort gevallen.

Oosterheem bleek overigens een lastige tegenstander, er lopen een stuk of vier aardige voetballers in en de rest doet zijn uiterste best. De Blauw-Zwarten hebben meer kwaliteit in huis, maar dat moet je dan wel laten zien. Dat gebeurde pas in het laatste kwartier voor de rust. Eerst een formidabel afstandsschot van Mats de Koning (onderkant lat) en daarna twee wegens buitenspel afgekeurde doelpunten (een terecht, een onterecht). En vlak voor rust scoorde Adrian Koziel na een prima combinatie beheerst 2-1.

In de tweede helft (het kunstlicht was ondertussen aan) leek de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie snel orde op zaken te stellen. Achter werd er weinig of niets meer weggegeven en binnen een kwartier zorgde Kim Theil voor de gelijkmaker (2-2). Het leek sterk op de winnende goal van Ajax bij Celtic: uitstekende pass van achteruit, goed gelopen van Kim en heel goed afgemaakt in de korte hoek. Daarna kon je goed zien dat de Blauw-Zwarten conditioneel verder zijn dan de meeste tegenstanders. Oosterheem kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe, liet ook achter af en toe steken vallen, maar helaas kon de ploeg van Jos van der Helm de genadeklap niet geven. De beste kans, vlak voor tijd na een goede voorzet van Raymond Vosse, werd door Adrian Koziel van dichtbij tegen de keeper geschoten.
Jammer, dit zijn gewoon wedstrijden die je moet winnen.