Skip to content

Knap herstel Roxanne van Hemert op 1.000 meter

4 januari 20162 minute read

Wassenaar – Tussen Kerst en Oud en Nieuw werd in Thialf gestreden om de Nederlandse titels op o.a. de 500, 1.000. 1.500, 3.000 en 5.000 meter. De Wassenaarse Roxanne van Hemert, uitkomend voor Team Lotto NL Jumbo, verscheen aan de start van de 1.000 en 1.500 meter.

1.500 meter
Dit werd een race om heel snel weer te vergeten. Met een tijd van 2.01.75 eindigde Roxanne als 17e. Dit is de één na slechtste klassering in de afgelopen 7 jaar dat zij op deze afstand deelneemt aan het NK Afstanden. Met name in de een na laatste ronde liep het verval teveel op. De verwachtingen waren hoog gespannen gezien het feit dat Roxanne op 5 december haar persoonlijke record op deze afstand aanscherpte tot 1.58.81, welke tijd tijdens dit kampioenschap goed zou zijn voor een 6e plaats.

1.000 meter
Twee dagen na de dramatisch verlopen 1.500 meter stond de 1.000 meter op het programma. De knop moest om, maar dat kostte veel moeite. Uiteindelijk gaf een goed gesprek met haar broer de doorslag. Tijdens de World Cup selectie wedstrijd in Enschede eind oktober werd Roxanne 9e op deze afstand en miste zodoende de World Cup selectie. Tijd om iets goed te maken. De loting had Roxanne gekoppeld aan Lotte van Beek die tijdens de eerder genoemde selectiewedstrijd op de 7e plaats eindigde. Roxanne ging voortvarend van start, won haar rit overtuigend en finishte in 1.17.68, goed voor een 8e plaats. De opening, de eerste volle ronde en de doorkomst op de 600 meter behoorde tot Roxanne’s top 3 van alle door haar gereden 1000 meters. Ook hier was het verval in de laatste ronde, ten opzichte van het gemiddelde verval vorig seizoen, te hoog. Hier valt nog winst te halen. Het verschil met nummer 6 bedroeg slechts 0,03 seconde. Dit seizoen had Roxanne nog niet sneller gereden. Van de 8 Nederlandse kampioenschappen afstanden op de 1000 meter eindigde ze 3 x in de top 10. Met haar tijd reed ze de een na beste tijd uit deze 8 edities.

Deze week staat een zware trainingsweek op het programma in Heerenveen en daarna vertrekt de ploeg naar Collalbo (Italie) ter voorbereiding op het NK Sprint dat op 22 en 23 januari a.s. wordt verreden in Heerenveen. Voor Roxanne een mooie gelegenheid om haar tijden op de 500 en 1.000 meter scherper te stellen.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top