Ga naar hoofdinhoud

Informatie-avond en open dag Rijnlands Lyceum Wassenaar

5 januari 20162 minute read

Wassenaar – De eerste schoolweek van het nieuwe jaar start bij het Rijnlands Lyceum traditiegetrouw met de informatieavond voor ouders met kinderen in groep 7 en 8 op donderdag 7 januari a.s. Inloop is vanaf 19.15 uur en het programma start om 19.30 uur.

Op zaterdag 16 januari opent het Rijnlands Lyceum Wassenaar zijn deuren voor de leerlingen uit groep 7 en groep 8 en hun ouders. Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom! Ook op deze zaterdag is er van alles te beleven in de school. Je kunt meedoen aan gezellige sportactiviteiten, lessen bezoeken en samen met de leerlingen van het Rijnlands op ontdekkingstocht gaan. Zo kun je spannende proefjes meemaken bij natuurkunde en scheikunde, Chinese karakters kalligraferen en tweetalige lessen volgen in het Engels. Voor alle basisschoolleerlingen ligt er de bekende Rijnlandse rugtas met een verrassing klaar.

Voor de ouders is zaterdag 16 januari een prima gelegenheid om nader kennis te nemen van het brede programma-aanbod en de vele activiteiten op het Rijnlands. Het Rijnlands Lyceum is duidelijk een school met een internationaal perspectief. De slogan luidt dan ook: Rijnlands Lyceum, een wereldschool! Naast het tweetalig onderwijs kun je er het Internationaal Baccalaureaat Engels en extra moedertaal- programma’s voor Frans en Duits doen. Sinds twee jaar wordt er op de school ook Chinees gegeven. Een taal die bij de leerlingen goed in de smaak valt. Dat het Rijnlands ook een sterke bèta-school is wordt wel duidelijk met de extra vakken wiskunde D en Natuur, Leven en Technologie. Op de Open Dag kun je ook kennis maken met de Kunstklas: een unieke samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het Rijnlands is een echte regioschool, naast leerlingen uit Wassenaar komen er veel leerlingen uit Voorschoten en Den Haag. Dat het Rijnlands zich voor het tweede jaar op rij officieel een ‘excellente school’ mag noemen is een extra reden voor een bezoekje op 16 januari. Meer informatie is te vinden op de website www.rijnlandslyceumwassenaar.nl en de facebookpagina van de school www.facebook.com/RijnlandsLyceumWassenaar.

Informatieavond: 7 januari 2016; inloop v.a. 19.15 uur. Aanvang programma: 19.30 uur
Open Dag: zaterdag 16 januari 2016; deuren open: 9.30 uur
TTO informatieavond: woensdag 10 februari 2016; aanvang 19.30 uur

Tags

Open DagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top