Skip to content

Koen Slootweg Nederlands kampioen shorttrack jun A 2016

5 januari 20163 minute read

Wassenaar – In het weekend van 2/3 januari 2016 werd er in de Jaap Edenhal te Amsterdam gestreden om het Nederlands Kampioenschap shorttrack 2016. Voor Koen, lid van shorttrackvereniging IHCL uit Leiden, ging het om de titel bij de junioren A. Om een volwaardig deelnemersveld te verkrijgen werden de A/B junioren samengevoegd in een combinatie klassement . De medailles werden wel in de juiste categorie uitgereikt. Liever had Koen mee gedaan met de senioren, wilde zich meten met de grote mannen en om kans te maken op een ticket voor een World cup of een EK. Koen was de favoriet en met die druk moest ie leren omgaan, vonden de trainers.

Het blijft wel shorttrack, waar iedere rit van alles kan gebeuren, blijven staan is het belangrijkst. Op de openingsafstand, de 1500m, werd de heat en halve finale een slijtage slag, 13 rondes op kop sleuren en ze er allemaal af rijden, zo de finale te halen is mooi, aldus Koen . Aan de start van de finale stond 5 man met wie afgerekend moest worden. Dit lukte nipt in een pr van 2.17.958. Hierna volgde de 500m. Starten , 4,5 rondje knallen en finishen, dat is de 500m. In de finale was de start goed, maar de afwerking niet. Het werd een derde plek, achter 2 B junioren, maar wel eerste bij de A junioren. Op naar dag 2. Op het programma stond de 1000m en een superfinale over 2 km. Vandaag moest het anders aangepakt worden door een rugblessure. Tactiek was het sleutelwoord van deze wedstrijddag. Een slechte start, van achteren naar voren inhalen, leverde goud op op de 1000m. In al die finales verzamel je punten om te mogen starten in de superfinale. Zo stonden er 8 man aan de startlijn, die allemaal willen winnen, om nog punten te sprokkelen voor het eindklassement. Die superfinale heeft al vele klassementen op z’n kop gezet. Na een slechte start, met 18 rondes op het bord, werd begonnen aan de weg naar voren. Er probeerde een paar man weg te rijden, Koen was op tijd voorin om de mannen terug te halen. In de laatste ronde deed een tegenstander nog een poging om weg te rijden, maar door alert te rijden kon hij de aanval afslaan, sloeg een gaatje en gleed als eerste over de finish. Dat betekende overall winnaar bij de junioren A/B en Nederlands kampioen bij de junioren A. Met 3x goud op de afstanden, een gouden kampioens medaille en het Wilhelmus, was er een einde gekomen aan een fantastisch shorttrack weekend.

Tags

KampioenKoen SlootwegWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top