Skip to content

Refugive.com, marktplaats voor vluchtelingen én buren Duinrell

12 januari 20162 minute read

Wassenaar – Nieuw op internet en in Wassenaar: de gratis marktplaats Refugive.com koppelt wensen van vluchtelingen aan aanbod van buurtbewoners. Dat kunnen kleren zijn, maar ook boeken, spelletjes, of sociaal contact – bijvoorbeeld samen koken of sporten. Kun je iets missen of heb je tijd voor een activiteit? Kijk op onze site en leer je nieuwe buren kennen!

Sinds vorig najaar wonen er ongeveer 750 vluchtelingen in Duinrell. Zij hebben een dak boven het hoofd, een bed, eten. Genoeg om in leven te blijven – maar de dagen in een vluchtelingencentrum kunnen erg lang zijn.

Je wilt graag helpen. Maar waar begin je? En waar hebben vluchtelingen eigenlijk behoefte aan? Refugive.com is dé uitkomst. Op deze website kan een vluchteling in een advertentie aangeven waar hij behoefte aan heeft; misschien kleding, maar ook bijvoorbeeld boeken, spelletjes en andere zaken die van een noodopvang een tijdelijk thuis kunnen maken.

Buurtbewoners kunnen reageren op vragen van vluchtelingen, maar ook zelf adverteren met nuttig aanbod. Denk als Wassenaarder vooral ook aan persoonlijk contact met buurtbewoners, zoals sport of andere sociale activiteiten. Je hebt samen een prettige dag en leert je nieuwe buurman kennen – en hij jou, en de omgeving.

Refugive.com wil vluchtelingen en buurtbewoners gemakkelijker met elkaar kennis laten maken; soms voor een korte overdracht van een jas of een schaakbord, soms voor een avondmaal of een strandwandeling met de hond – maar altijd persoonlijk.

Tags

Refugive.comVluchtelingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top