Skip to content

Goud voor Koen Slootweg in Nottingham

22 januari 20162 minute read

Wassenaar – In het weekend van 8 t/m 10 januari 2016 werd er een Star-Class wedstrijd verreden in Nottingham(Engeland). Dit was de tweede wedstrijd in een serie van drie. Koen had wat goed te maken na zijn mindere optreden in Malmö. De eerste dag van het toernooi werd iedereen aangemoedigd door 3000 schoolkinderen ondersteund door Robin Hood en Marianne. Vooral de Engelse toppers die aan de start verschenen konden rekenen op een hoop lawaai. Het was een prestatie op zich om al die kinderen stil te krijgen bij de start van de ritten, wat nog lukte ook, bewonderenswaardig.

Zoals gewoonlijk word het toernooi geopend met de 1500m. Op die 1500m werd de finale behaald en na een rommelige rit kwam Koen als tweede over de finish. De nummer 1 van de rit kreeg een penalty en zo kon alsnog een gouden plak op gehaald worden. Na wat kunst en vliegwerk in de ritten werd op de 500m ook de finale behaald. Koen had een matige start en moest achteraan aan sluiten en dan zijn er nog maar 4 rondes over om vooraan te komen, dus inhalen is gewenst. Door een te gehaast ingezette inhaalactie bewees Koen zich zelf geen dienst. Hij ging zelf onderuit en belandde hard in de kussens. Door die inhaalactie werd een tegenstander gehinderd, en dat mag niet. De scheidsrechters bestrafte de actie met een penalty, terecht. De 1000m ging het niet worden dit weekend. In de tweede rit kwam Koen niet vooruit, benen liepen vol en dat was het. Meer als een C-finale zat er niet in. Doordat er in andere ritten aan rijders penalty’s en toevoegingen uitgedeeld waren, bleef Koen als enigste rijder over in die C-finale en hoefde die dan ook niet aan de start te verschijnen. In het eindklassement eindigde Koen als vierde, dankzij een goede 1500m. Wat betreft het tussenklassement voor deelname aan het EK junioren is Koen een plek gestegen en staat nu vierde. Er had meer ingezeten dit weekend, maar van de beslissingen en de foutjes die je maakt in een wedstrijd, daar leer je veel van en maakt je een betere shorttracker.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top