Skip to content

Uitstekend NK Sprint voor Roxanne van Hemert

24 januari 20163 minute read

Wassenaar – Team LottoNL-Jumbo rijdster Roxanne van Hemert beleefde afgelopen vrijdag en zaterdag een fantastisch NK Sprint in Heerenveen met 2 x een persoonlijk record op de 500 meter en een hoogste klassering ooit op de 1.000 meter.

1e dag
Normaliter verloopt de eerste race van Roxanne op een toernooi meestal niet geweldig. In haar race tegen Rosa Pater wist Roxanne deze “traditie” te doorbreken met een nieuw persoonlijk record van 39.56 op de 500 meter. Roxanne eindigde als 11e op deze afstand. In de 6 eerdere edities van het NK Sprint waaraan Roxanne deelnam, wist zij niet zo een hoge klassering op de 500 meter te bereiken.

Op de 1.000 meter lootte Roxanne in de laatste rit Ireen Wust. De opening op de 200 meter was gelijk, de doorkomst op de 600 meter was in het voordeel van Roxanne, maar Ireen Wust beschikte over een langere adem en wist de rit te winnen in 1.16.40 en Roxanne zat daar vlak achter en kwam in 1.16.96 over de streep. De een na beste 1.000 meter tijd van Roxanne en goed voor plek 4 in het klassement op deze afstand. Ook hier haalde Roxanne een hoogste klassering ooit op een 1.000 meter gereden gedurende een Nederlands Kampioenschap Na dag 1 stond Roxanne 8e in het klassement.

2e dag
Na de uitstekend verlopen eerste dag stond Roxanne met veel vertrouwen aan de start van de 500 meter. Haar opening was sneller dan de dag daarvoor en bleek de basis voor de ritwinst én een aanscherping van het kersverse persoonlijke record naar 39.42. Dit seizoen verbeterde Roxanne haar beste tijd op de 500 meter al met 0.46 seconde. De topsnelheid die Roxanne bereikt bedraagt 52 kilometer per uur op twee smalle schaatsijzers! Met de name de snellere opening is de basis van dit succes in combinatie met een goede techniek in de bochten.
Op de 1.000 meter moest Roxanne aantreden tegen Floor van den Brandt, die op de 500 meter het zilver haalde en in het tussenklassement Roxanne was gepasseerd. De opening en de eerste ronde was trager dan de dag er voor en dat resulteerde in een eindtijd van 1.17.27, de ritwinst, een 6e plaats op de afstand in het klassement én een plaatsje winst in het algemeen klassement. In de eindklassering eindigde Roxanne op de 8e plaats.

Roxanne kan terugkijken op een geslaagd NK waarbij de progressie op de 500 meter het meest in het oog springt. Juist deze goede basis kan zorgen voor meer progressie op de 1.000 én de 1.500 meter. Voor het damesteam van Team LottoNL-Jumbo, bestaande uit Roxanne en Sanneke de Neeling, werd het succes natuurlijk gecompleteerd door het Nederlands Kampioenschap van Sanneke. Een mooier cadeau kon de jarige coach Jac Orie zich natuurlijk niet wensen.

Tags

Roxanne van HemertSchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top