Skip to content

Wassenaar neemt deel aan Nationale Groencompetitie

27 januari 20162 minute read

Wassenaar – Het college van de gemeente Wassenaar heeft het startsein gegeven voor deelname aan de jaarlijkse Nationale Groencompetitie van steden. Met deelname aan de Nationale Groencompetitie maakt de gemeente kans ‘de Groenste Stad van Nederland’ te worden. De gemeente ontvangt hiervoor maximaal € 5.000 euro aan prijzengeld en positieve landelijke publiciteit. De Nationale Groencompetitie biedt de gemeente de mogelijkheid zich te profileren als groen(st)e stad in de Randstad.

Nominatie
De Stichting Entente Florale en Vereniging Stadswerk Nederland hebben gemeente Wassenaar genomineerd voor deelname aan de Nationale Groencompetitie. De stichting heeft als doel het belang van groen breed onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijven en inwoners. In 2016 strijden vier gemeenten om de titel ‘Groenste stad van Nederland’. Dit zijn de gemeente Wassenaar, de gemeente Krimpen aan den IJssel, de gemeente Goes en de gemeente Zeewolde.

Doelstellingen
Naast positieve publiciteit biedt de competitie de gemeente ook de mogelijkheid invulling te geven aan verschillende doelstellingen uit de Groen- en watervisie. Een van die doelstellingen is Wassenaar bekendheid te geven als groene gemeente aan de Noordzeekust. Ook ontvangt de gemeente van de Entente Florale een uitvoerig juryrapport met aanbevelingen op het gebied van groen, natuur, landschap, recreatie, milieu en participatie. Hiermee kan de gemeente haar voordeel doen in het ontwikkelen en verbeteren van de dienstverlening naar haar inwoners en ondernemers.

Criteria
De criteria zijn verdeeld in de zes groepen: visuele en ruimtelijke kwaliteit, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. Bij de beoordeling wordt bij elk van deze groepen gekeken naar gemeentelijke visie, beleid, ontwerp, beheer, onderhoud, communicatie en participatie.

Kans voor Wassenaar
Met haar authentieke dorpskern, bosrijke omgeving met veel buitenplaatsen, haar dynamische landschap met duinen, horsten en weiden en veel mogelijkheden tot recreatie verwacht de gemeente Wassenaar een grote kans te maken de Groencompetitie te winnen. In september 2016, op Nationale Groendag, wordt de winnaar van de competitie bekend gemaakt.

Tags

GroenGroencompetitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top