Skip to content

Roxanne van Hemert wint Holland Cup Sprint

8 februari 201655 second read

Wassenaar – Vorig weekend werd op de Uithof in Den Haag de 2e wedstrijd gereden die meetelde voor het klassement van de Holland Cup Sprint. De eerste wedstrijd vond in december plaats in Utrecht, waar Roxanne als 2e eindigde.

Dat het met de vorm van Roxanne goed zit bewees ze op de 500 meter, waar ze als 2e eindigde in een tijd van 40.33. Rosa Pater won in 40.16. Op de afsluitende 1.000 meter reed Roxanne wederom tegen Rosa Pater. Pater viel al in de eerste buitenbocht, dus Roxanne moest de race zelf maken. Niet alleen won ze haar race, maar met haar tijd van 1.19.32 vestigde ze ook een nieuw baanrecord senioren, dat op naam stond van Thijsje Oenema. De Holland Cup Sprint was voor Roxanne. Het zilver ging naar Manouk van Tol en het brons naar Bente van den Berge.

Afgelopen weekend reed Roxanne tijdens een trainingswedstrijd in Heerenveen een goede 1.000 meter in 1.17. 69 en op de 3.000 meter reed ze haar een na beste tijd ooit in 4.14.84, slechts een seconde boven haar persoonlijke record.

Eind februari staat de 3e wedstrijd om de Holland Cup op het programma in Breda.

Tags

Roxanne van HemertSchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top