Skip to content

Sporttafel versterkt sport in de regio Den Haag door kennisuitwisseling

19 februari 20162 minute read

Wassenaar – Gisteravond werd er op initiatief van tien sportclubs, een aantal gemeenten en Rabobank Regio Den Haag in het Kyocera Stadion, de Sporttafel georganiseerd o.l.v. Barbara Barend. Het doel van deze Sporttafel is om de sport in de gehele regio Den Haag te versterken. Dit door het uitwisselen van kennis binnen een samenwerkingsverband tussen lokale sportverenigingen, gemeenten, kennisinstituten en bedrijfsleven. Het initiatief van de Sporttafel werd door Jaap Wielaart (directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag) en Dick Vierling (directeur Quick) toegelicht. Barbara Barend interviewde Jan Willem Wigt (directeur van ADO) Henk Fraser (trainer ADO) en John Metgod (technische manager ADO) over de ontwikkeling van teamsport.

De avond werd bijgewoond door 150 mensen waaronder wethouders Baldewsingh (Den Haag), Zweerts de Jong (Wassenaar) en Stemerdink (Leidschendam / Voorburg), oud-topsporters en vertegenwoordigers van sportclubs. Aan verschillende thematafels werd kennis uitgewisseld per thema, om zo te komen tot nieuwe inzichten en eventueel concrete projecten. De thema’s van afgelopen avond waren: buurthuis v.d. toekomst, jeugd, talentontwikkeling, topsport, sportintegratie, sponsoring & partnering en collectieve inkoop. Onder het genot van een afsluitende borrel werd de avond geëvalueerd en werd nagepraat.

Deelnemende gemeenten aan project Sporttafel:
Den Haag, Wassenaar, Rijswijk, Voorschoten en Leidschendam / Voorburg

Deelnemende lokale sportclubs aan project Sporttafel:
MHC Zoetermeer, Rijswijkse Hockeyclub, Voorschoten ’97, MCH Forescate, HV&CV Quick, HC Ypenburg, SVV Scheveningen, HDM, VMHC Cartouche en Blauw zwart

Tags

KennisSporttafelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top