Skip to content

Woningeigenaren Wassenaar kunnen telefonisch vragen stellen over WOZ-waarde!

24 februari 20162 minute read

Wassenaar – In het laatste weekend van februari ontvangen huishoudens en bedrijven in Wassenaar weer de jaarlijkse belastingaanslag lokale heffingen. De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) verstuurt deze gecombineerde aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen uit naam van de gemeente Wassenaar en het hoogheemraadschap van Rijnland. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor Wassenaarse woningeigenaren om een terugbelafspraak in te plannen met medewerkers van de BSGR. Er wordt dan teruggebeld op een moment dat het voor de woningeigenaar goed uitkomt. In dat gesprek kunnen zij vragen over de WOZ-waarde van hun woning stellen.

Terugbelafspraak maken
De woningeigenaren in Wassenaar krijgen bij hun belastingaanslag van de BSGR een kaartje met daarop informatie hoe zij een terugbelafspraak kunnen maken. Via de Digitale balie van de BSGR kunnen zij namelijk een datum en tijd aangeven waarop zij teruggebeld willen worden. Omdat de woningeigenaren inloggen met hun DigiD kunnen de WOZ-medewerkers van te voren de zaak inhoudelijk beoordelen en de vragen sneller beantwoorden. Doordat er vragen gesteld kunnen worden over de WOZ-waarde kan wellicht het indienen van een bezwaar voorkomen worden. De terugbelafspraken vinden plaats van 29 februari tot en met 7 april 2016. Meer informatie is te vinden op www.bsgr.nl/terugbelafspraak.

Zaken online regelen
Op de website van de BSGR (www.bsgr.nl/wassenaar) is veel informatie te vinden over de gemeentelijke en waterschapsbelastingen die opgelegd worden door de BSGR in de gemeente Wassenaar. De meeste zaken kunnen de ontvangers van de belastingaanslagen direct zelf online regelen in de Digitale balie. Zo kan men bijvoorbeeld een wijziging van een rekeningnummer of postadres doorgeven, er kan automatische incasso aangevraagd of ingetrokken worden, men kan bezwaar maken en het taxatieverslag kan gedownload worden. Omdat het een beveiligde omgeving is, moet bij de Digitale balie met de DigiD-gebruikersnaam en het DigiD-wachtwoord ingelogd worden.

Tags

BSGRWassenaarWOZ
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top