Skip to content

Inspecties onderzoeken kwaliteit Veilig Thuis Haaglanden

9 maart 20162 minute read

Wassenaar – De Inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg onderzochten afgelopen najaar alle Veilig Thuis-organisaties in Nederland. In november vond het onderzoek bij Veilig Thuis Haaglanden plaats. Deze organisatie scoort op 18 van de 24 criteria goed. Drie van de zes verbeterpunten zijn al aangepakt. Van de overgebleven punten hebben de wachtlijsten prioriteit en krijgen daarom de meeste aandacht.

Acute hulp, direct steun
“Als mensen acuut hulp nodig hebben, krijgen ze altijd direct steun. Maar helaas komt het voor dat zonder acute dreiging kinderen en gezinnen langer moeten wachten. Op dit moment is de wachtlijst voor Wassenaar gelukkig beperkt tot één melding. Deze mensen worden binnen twee weken verder geholpen ” licht Wethouder Bert Doorn toe. Veilig Thuis en het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) werken samen bij meldingen waar kinderen in het spel zijn” vertelt wethouder Inge Zweerts de Jong. “Het CJG krijgt altijd een melding en er vindt afstemming plaats over welke hulpverlening nodig is. Zo is er altijd direct ondersteuning dichtbij.”

Veilig Thuis Haaglanden
Per 1 januari 2015 zijn het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) samengevoegd tot ‘Veilig Thuis’, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. De resultaten van het onderzoek zijn opgenomen in het rapport, “De kwaliteit van Veilig Thuis Haaglanden Stap 1”. Meer informatie over het onderzoek vindt u op de website van Inspectie Jeugdzorg.
Meer informatie vindt u op: https://www.inspectiejeugdzorg.nl/actueel/nieuws/nw_detail.asp?nw_id=486

Tags

InspectieVeilig ThuisWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top