Skip to content

Zaterdag 19 maart 2016: gratis compost scheppen

10 maart 20162 minute read

Wassenaar – Inwoners van de gemeente Wassenaar kunnen op zaterdag 19 maart gratis compost scheppen bij de Avalex-milieustraten. Met deze actie bedanken de gemeente Wassenaar en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Inwoners kunnen gedurende de dag zelf compost scheppen. Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren. Op www.avalex.nl vind je een overzicht van alle zes locaties en de openingstijden.

Op de milieustraat in Wassenaar (Hogeboomseweg 6) zal wethouder Leo Maat om 12.00 uur aanwezig zijn om inwoners te helpen bij het vullen van de zakken en emmers. Het afgelopen jaar is bijna 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ruim 8.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente Wassenaar en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Inwoners worden aangeraden er op tijd bij te zijn, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost scheppen.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Tags

AvalexCompostWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top