Skip to content

Bomen er bij… bomen er af

16 maart 20162 minute read

Wassenaar – Gefeliciteerd kinderen, scholen, wethouders, met het de jaarlijkse boomplant dag die ook in Wassenaar ieder jaar weer met enige luister gevierd wordt. Terecht want bomen horen bij het landschap en zuiveren de lucht. In Wassenaar worden dit jaar ook weer een aantal bomen geplant. Hoera! Misschien wel 100, als iedereen goed zijn best doet. Dat wordt in het landgoed Backershagen groots gevierd.

Maar … aan de andere kant van Wassenaar, in de duinen gaan intussen de plannen van Staatsbosbeheer gewoon door. Wat zijn die plannen dan? Daar worden in het fraaie Ganzenhoekbos 17,5 hectare dennen gekapt (gedund zegt Staatsbosbeheer). Over hoeveel bomen het precies gaat weten we nog niet, maar zeker 10.000. Waarom? Die dennen horen daar niet. En ze zullen straks allemaal tegelijk omwaaien. En we gaan niet herplanten, zegt Staatsbosbeheer. Hoe krijg je het bedacht, en dat op nationale boomplant dag: 100 bomen erbij en 10.000 bomen er af.

Er wordt wel wat actie gevoerd, zie de plaatselijke kranten. Door particulieren. Maar waar blijft het gemeentebestuur, de gemeenteraad. Die zouden zich toch veel meer moeten laten horen. Als u zich wilt laten horen, kan dat via www.behoudganzenhoekbos.nl Wie weet draaien we de cijfers dan een keer om: Wassenaar plant 10.000 bomen erbij voor iedere 100 die er af gaan.

Stichting Behoudganzenhoekbos

Tags

BehoudganzenhoekbosBomenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top