Skip to content

Docu over Sharita, dochter van bokscoach Harry, zondag op TLC

17 maart 20162 minute read

Wassenaar – Aanstaande zondag om 20.30 uur wordt op TLC de documentaire Vrouwen met een Missie – Sharita uitgezonden. Sharita is de dochter van de Wassenaarse bokscoach Harry van der Hulst.

De documentaire Vrouwen met een Missie – Sharita volgt de 30-jarige Sharita van der Hulst die een boks programma heeft opgezet in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center, waar zware straffen worden uitgezeten. Hierin leidt ze twee gevangenen en een bewaker op tot bokstrainer, zodat er daarna drie keer per week boksles aangeboden kan worden in de gevangenis. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Volgens haar geeft het de gevangenen een uitdaging en een doel in hun bestaan. Met haar professionele en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en uiteindelijk ook daarbuiten. De documentaire geeft tevens een unieke kijk in de gevangenis waar Nelson Mandela, zelf bokser, de laatste achttien maanden van zijn gevangenschap uitzat alvorens hij definitief op vrije voet kwam. En het laat zien wat het betekent om een tweede kans te krijgen.

Vrouwen met een missie!
Maart is TLC Women’s Month! De hele maand staan de zondagen in het teken van sterke, stoere vrouwen met een missie. Bijzonder krachtige verhalen van vrouwen met een missie die boeien, informeren en inspireren. Zoals de docu-reeks Vrouwen met een Missie, geproduceerd door het Wassenaarse JaJa Film Productions, die de verhalen vertelt van de drie sterke vrouwen Rocky, Sharita en Jalou. Zij volgen onder de meest uitdagende omstandigheden hun passie en gebruiken sport om verandering te bewerkstellingen.

{youtube}vG42smKLrZ4{youtube}

Tags

SharitaTLCWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top