Skip to content

Gemeentelijke legpenning voor de heer Verboog

17 maart 20162 minute read

Wassenaar – Op woensdag 16 maart ontving de heer G.J. Verboog de gemeentelijke legpenning uit handen van burgemeester Jan Hoekema. De heer Verboog heeft een lange staat van dienst als coördinator en chauffeur op de bij-Bus. Vanwege zijn hoge leeftijd van 83 jaar is hij in januari jl. met zijn vrijwilligerswerk gestopt. De legpenning wordt uitgereikt voorafgaand aan het afscheidsdiner dat hem als dank wordt aangeboden door de Stichting De bij-Bus in restaurant Flamingo Paradise aan de Buurtweg 117.

Stichting De bij-Bus Wassenaar
In 1984 is de Stichting “De bij-Bus” opgericht voor oudere Wassenaarders die door een slechte conditie niet goed in staat zijn zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer. De stichting helpt voorkomen dat zij daardoor in een sociaal isolement terecht komen. De bij-Bus heeft een aantal bussen in gebruik die voor dat doel zijn ingericht, zoals een lage instap en gemakkelijke handgrepen. Ook de bewoners van het Gezinsvervangend Tehuis aan de Haven worden twee keer per week ’s avonds vervoerd. De chauffeurs zijn de passagiers behulpzaam bij het in- en uitstappen en begeleiden hen van deur tot deur.

Coördinator
In 2002 begon de heer Verboog als vrijwillig chauffeur op de bij-Bus, maar al snel werd hij gevraagd als coördinator van de ritten en het verzorgen van de roosters. Naast de coördinatie van de ritten voor ouderen en licht-gehandicapten in Wassenaar, verricht de heer Verboog ook nog een aantal andere activiteiten. Hij regelt het onderhoud van de bussen, organiseert wekelijks excursies en het jaarlijkse uitje voor de chauffeurs en coördineert aanvragen voor gebruik van de bij-Bus buiten de reguliere tijden.
De heer Verboog neemt na dertien jaar afscheid als coördinator, maar blijft in noodgevallen beschikbaar als chauffeur.

Tags

Bij-BusLegpenningWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top