Skip to content

Roxanne van Hemert sluit seizoen af met overwinning

21 maart 20163 minute read

Wassenaar – Vorig weekend werd het schaatsseizoen afgesloten met de finale om de Holland Cup. Roxanne van Hemert had haar zinnen gezet op 2 overwinningen t.w. op de 1.000 en 1.500 meter.

Als opwarmer reed Roxanne op vrijdag een 500 meter en sloot deze race tegen Anice Das af in 40.02. Het klassement werd gewonnen door Mayon Kuipers in 39.13. Op zaterdag startte Roxanne als een van de eerste ritten op de 1.500 meter tegen Manouk van Tol. In een prima race klokte Roxanne een tijd van 1.59.90. Tot de één na laatste rit kwam niemand aan deze tijd, tot Melissa Wijfje aan de start verscheen. Zij noteerde een tijd van 1.59.46 en kaapte het goud voor de neus van Roxanne weg. Dat was een teleurstelling omdat winst goed was voor een ticket bij de selectiewedstrijd voor de World Cup volgend seizoen. In het eindklassement 1.500 meter werd Roxanne uiteindelijk 4e en kwam 6 punten tekort voor de 3e plaats. Met slechts twee deelnames een uitstekende prestaties.

De overwinning moest dan maar op zondag behaald worden tijdens de 1.000 meter. Weer was van Tol de tegenstander. In een degelijke race finishte van Hemert in 1.18.54 goed voor winst op deze afstand en een ticket voor de belangrijke selectiewedstrijd volgend seizoen. Het zilver en brons gingen naar Anice Das en Letitia de Jong, die beide in dezelfde tijd 1.18.91, de finish passeerden. In het eindklassement op de 1.000 meter ging de winst naar de Jong, Roxanne pakte het zilver en het brons was voor Das.

Roxanne kijkt terug op een uitstekend seizoen waarin zij op 3 afstanden haar persoonlijke record scherper stelde t.w. de 500 meter met 0.46 seconde naar 39.42, de 1.500 meter met 0.81 seconde naar 1.58.81 en op de 3.000 meter met 2.93 seconde naar 4.13.67. Op de seizoenranglijst o.b.v. Europese tijden bezet Roxanne op de 500 en 3.000 meter de 17e plaats, op de 1.500 meter de 11e plaats en op de 1.000 meter de 7e plek. Teleurstellingen waren er ook t.w. het missen van de World Cup cyclus en het matige optreden tijdens het NK Afstanden als gevolg van een griep enige dagen voor de wedstrijd.

Over de prima resultaten dit seizoen zegt van Hemert: “Afgelopen zomer heb ik veel meer duur getraind, soms wel fietstrainingen van meer dan 5 uur, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik heb veel vertrouwen in de begeleiding van het team en ik lig nog steeds op koers voor wat betreft het met Jac Orie uitgestippelde schema. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de steun die ik afgelopen seizoen heb gekregen, zowel de sponsoren Lotto, Jumbo, Brand Loyalty, Bianchi, Polar, M-Line, Matrix, Tacx maar ook de leuke reacties van de lezers van De Wassenaarse krant en Wassenaarders.nl”.

Hoewel Roxanne een aflopend contract heeft, is ze vol vertrouwen voor de nabije toekomst en verwacht ze ook komend jaar voor het Team LottoNL-Jumbo te rijden.

Tags

Roxanne van HemertSchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top