Skip to content

Relay goud voor Koen Slootweg in Boedapest

31 maart 20163 minute read

Wassenaar – Van 18 t/m 20 maart 2016 werd er in Boedapest (Hongarije) de Europa cup final verreden. De ijsbaan, waar het moest gebeuren, ligt in de schaduw van het grote Puskas Ferenc stadion. Dit is de finale wedstrijd van de Star-Class wedstrijden die gedurende het seizoen zijn gereden. Hier ontmoeten de beste 8 shorttrackers van Oost-Europa, de beste 8 shorttrackers van West-Europa.

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en zijn laatste wedstrijd als junior. Koen had er zin in om het seizoen mooi af te sluiten om met een goed gevoel de zomer in te gaan. Helaas, net als op het WK junioren, wilde het niet lukken. In de trainingen gaat het allemaal naar wens, maar een wedstrijd is toch iets anders. Op de 1500m werd het de B-finale, de 500m een C-finale . Alleen op de 1000m kon Koen door dringen tot de A-finale. Na een matige start ging hij als vierde de bocht in. Gedurende de rit moesten er nog een paar tegenstanders ingehaald worden. Een Turkse tegenstander liet dit niet toe en gaf zo’n harde duw dat Koen onderuit ging en binnen de blokken de baan uit gleed. Nu is het zo dat je altijd buiten de blokken moet blijven om dat goed te maken rij je een extra lus en kan je verder met de wedstrijd. Helaas wachten de tegenstanders niet op je en werd er gefinisht als vierde. Uiteindelijk werd Koen 6de van Europa in het eindklassement. Om het toernooi nog enigszins glans te geven, werd alles op alles gezet op de relay. In de halve finale(op vrijdag) werd met gemak de finale behaald. In een iets andere samenstelling verscheen Nederland op zondag aan de start van de relay, die 3km oftewel 27 rondes lang is. Koen is de starter van de vier mannen. Na het start schot was Koen goed weg en nam meteen de koppositie. Het kostte ongeveer 10 rondjes om de leiding stevig in handen te nemen en uit te breiden. Met overmacht reed Nederland naar de overwinning, voor Frankrijk en Italië. Goud op de relay, eerste van Europa, dat is kicken. Terug kijkend op het afgelopen seizoen, mag ik best tevreden zijn, aldus Koen. Wilt u meer weten over Koen , neem een kijkje op zijn site www.koenslootweg.nl Mogelijk gemaakt door MCHL webdesign. Tevens bedank ik Marco tweewielers en bevriende sponsoren voor hun steun het afgelopen seizoen. Op de foto staat Koen links op de hoogste trede, geflankeerd door Frankrijk(zilver) en Italië(brons).

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top