Skip to content

College van B&W slaat plank volledig mis met strandtenthouders

4 april 20162 minute read

Wassenaar – Het college van B&W maakt op 29 maart 2016 bekend dat de overeenkomsten tussen de gemeente en de strandtenthouders juridisch niet houdbaar zijn.
Het onderzoek, dat enige maanden in beslag heeft genomen, leidde tot bovenstaande conclusie. Als oplossing wordt gekozen om de overeenkomsten met de strandtenthouders op te zeggen, en een periode van 5 jaar in te stellen voor de overgang naar openbare inschrijving. De strandtenthouders hebben grote problemen met deze oplossing, vooral nadat eerder de toezegging is gedaan dat een huurcontract van 10 jaar zou worden overeen gekomen.

Tegelijkertijd deed het college een persbericht de deur uit gaan waarin dit bekend werd gemaakt.

De strandtenteigenaren en HartvoorWassenaar hebben onderzoek gedaan en binnen een dag werd duidelijk dat de juridische analyse en conclusie volstrekt onjuist zijn en de genomen maatregelen onwettig.

Op vrijdag 1 april (!!) maakt het college per persbericht bekend dat haar conclusies verkeerd zijn en dat ze alsnog tot huurovereenkomsten met de strandtenteigenaren zal komen.

HartvoorWassenaar is blij dat de al enige jaren durende onzekerheid voor de strandtenteigenaren nu ten einde komt en zij zich weer kunnen richten op hun ondernemerschap.

Het bovenstaande voorbeeld staat niet op zich.
HartvoorWassenaar maakt zich ernstige zorgen over de onzorgvuldigheid van het college en het gebrek aan het tonen van zorgplicht.
HartvoorWassenaar brengt al enige tijd bij het college onder de aandacht dat een verbetering van de kwaliteit van voorbereiding en besluitvorming door het college noodzakelijk is.

HartvoorWassenaar
Henri Hendrickx, fractievoorzitter.
06 53 440 262

Tags

HVWStrandtenthoudersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top