Ga naar hoofdinhoud

Luxe energieneutrale woningen aan de Generaal Winkelmanlaan

8 april 20162 minute read

Wassenaar – Op 5 april j.l. heeft het college van B&W besloten de herontwikkeling van het voormalige Sterrenbad aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar voorlopig te gunnen aan de combinatie Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw. Waaijer Projectrealisatie treedt hierin op als ontwikkelaar en BAM Woningbouw als bouwer. Nadat de combinatie als één van de vijf beste partijen was geselecteerd, heeft zij op 15 februari 2016 haar ontwikkelvisie gepresenteerd. In de beoordelingscommissie waren zowel omwonenden, de welstandscommissie als de gemeente vertegenwoordigd. De uitslag van de beoordeling door de commissie is ongewijzigd overgenomen door het college van B&W.

Het gebouw wordt energieneutraal ontwikkeld. Dit betekent dat aan de energievraag vanuit de woningen en algemene ruimten wordt voldaan door het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp. De architectuur kenmerkt zich door lichte kleuren, het gebruik van metselwerk, grote glasvlakken en architectonisch beton. Het ontwerp gaat uit van een in relatie tot de omgeving beperkte hoogte en is in twee varianten uitgewerkt. In het ontwerp is rekening gehouden met de beperkte toelaatbare hoogte in relatie tot de omgeving en is het gebouw in twee varianten uitgewerkt. De eerste variant gaat uit van 37 appartementen en een AHOED (Apotheek en Huisartsen Onder Een Dak), de tweede variant gaat uit van 40 appartementen. In het woongebouw beschikken toekomstige bewoners over een luxe gemeenschappelijke binnentuin en een privé stallingsgarage. De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen.

Het ontwerp wordt in een co-desigen traject verder uitgewerkt. Input van potentiele kopers is reeds door Pieter Sprangers van architectenbureau Groosman – winnaar van de Rotterdamse Architectuurprijs 2015 – meegenomen in het gepresenteerde ontwerp.

Maikel Ruhl, projectontwikkelaar bij Waaijer Projectrealisatie: “Het heldere horizontale lijnenspel in combinatie met de groene elementen in en rondom het gebouw doen recht aan de prominente zichtlocatie. Wassenaar wordt met de realisatie van dit gebouw een eyecatcher rijker. Daarnaast is er in dit segment, op loopafstand van het centrum, nauwelijks aanbod in Wassenaar.”

De definitieve gunning vindt plaats door middel van het tekenen van de koop-/realisatieovereenkomst tussen de gemeente en de combinatie. De voorlopige planning gaat ervan uit dat de verkoop start in de tweede helft van 2016 en de oplevering plaatsvindt in het begin van 2019.

Tags

BAMWaaijerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top