Ga naar hoofdinhoud

Lentebloemen fleuren boomspiegels Strandwal op

15 april 20163 minute read

Wassenaar – Leden en bestuursleden van buurt- en wijkverenigingen in Wassenaar kwamen op uitnodiging van de gemeente maandag 11 april voor de tweede keer bijeen tijdens de bijeenkomst: Wassenaar zijn we samen. Dit keer stond deze avond in het teken van ‘Je kunt meer dan je denkt.’ Dit thema is bedacht door een van de deelnemers tijdens de eerdere bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst van 21 januari konden de deelnemers wensen voor hun buurt kenbaar maken. Twee gerealiseerde wensen werden afgelopen maandag gepresenteerd. Voor Burgwey is een telefoonkaart ontwikkeld en bij de Strandwal hebben bewoners geopperd om samen met de gemeente de wijk op te fleuren met groen. Dit is voortvarend opgepakt met het beplanten van boomspiegels aan de Strandwal.

Tuintje om de boom
Een boomspiegel is het stuk grond rondom de voet van een boom. Aan de Strandwal zijn de boomspiegels van veertig bomen groter gemaakt en bedekt met vruchtbare grond, zodat er planten kunnen groeien en er fleurige tuintjes om de bomen ontstaan. Op woensdag 13 april hebben buurtbewoners samen met wethouder Doorn de eerste planten in de grond gezet. Er is gekozen voor sterke bloeiende soorten als ooievaarsbek en kattenkruid. De afspraak is gemaakt dat bewoners de ‘boomtuintjes’ in hun straat gaan verzorgen en onderhouden.

Positieve reacties
Voorzitter van de wijkvereniging Weteringpark 1 Paul Kleute heeft al veel positieve reacties gekregen van de wijkbewoners over het beplanten van de boomspiegels aan de Strandwal. “Diverse bewoners hebben zich zelf al aangeboden om deze perkjes goed te verzorgen zodat wij er de gehele zomer van kunnen genieten. Het is ook volgens afspraak met de gemeente de bedoeling dat de bewoners zelf deze bloemperkjes netjes bijhouden. Mede door de prachtige lentebloemen op het grasveld bij binnenkomst van onze wijk Weteringpark 1 ziet alles er weer veel fleuriger uit en dan was dan ook onze bedoeling!”

Groen verbindt
Wethouder Bert Doorn Doorn (CDA/Beheer openbare ruimte, buurtverenigingen): “We besteden graag extra aandacht aan groen in de wijk. Groen verbindt en activeert. Inwoners kunnen meer van hun groene omgeving maken en vaak willen ze dat ook. Het maakt de wijken en buurten mooier en het zorgt ook vaak dat mensen elkaar ontmoeten. Wanneer je groen verbindt met andere maatschappelijke thema’s dan zijn er zeker win-win situaties te creëren.”

Deelname aan Entente Florale
Wassenaar dingt deze zomer mee naar de titel in de nationale groencompetitie Entente Florale. Wethouder Doorn kijkt hier naar uit. “Wassenaar is de groenste gemeente van Nederland, zonder twijfel. Nu moeten we laten zien wat we in huis hebben aan groen en natuur: het strand, de duingebieden, de bossen en weidegebieden en ook het groen in de wijken. Dit initiatief van de bewoners van de Strandwal is een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen werken om de omgeving te verfraaien. Over twee maanden staat het hier allemaal prachtig in bloei. Daar mogen we trots op zijn.”

Activiteiten voor en door de buurt
De volgende wijkbijeenkomst zal plaatsvinden op 6 oktober. Voor die tijd staat er nog van alles op de agenda voor de wijken en buurten. Zo is er op 12 mei een wijkwandeling, op 3 juni bankjesdag en staat op 24 september burendag op de kalender. Vragen over mogelijkheden met groen, ideeën of nieuwe initiatieven zijn het hele jaar welkom bij de wijkmanagers Danja Vocke en Kim de Jeu, via telefoon 14070 of e-mail wijkmanagement@wassenaar.nl

Tags

BloemenStrandwalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top