Skip to content

Koen Slootweg wint KNSB cup 2015-2016 junioren A

17 april 20163 minute read

Wassenaar – Gedurende het shorttrack seizoen wordt er op de Nederlandse ijsbanen nog een competitie afgewerkt, de zo geheten KNSB cup competitie. De competitie bestaat uit 6 wedstrijden die dit jaar iets anders van opzet waren. Normaal word per wedstrijd 1 afstand gereden. Dit seizoen waren de heats en halve finale een kortere afstand en de finale de eigenlijke afstand van die dag.

Dordrecht(777/1000m), Amsterdam (333/500m), Leeuwarden (777/1000m), Tilburg (1000/1500m), Zoetermeer (1000/1500m) en de finale in Groningen (500/500m en een superfinale van 1500m) waren de ijsbanen waar dit seizoen de wedstrijden werden verreden. Sommige wedstrijden worden gebruikt door Koen om eens wat uit te proberen en niet om ze winnend af te sluiten, al was hij er een paar keer dichtbij. Amsterdam werd een mooie wedstrijd. Soms is de 500m(4,5 rondjes) voor Koen net iets te lang om zijn snelheid vast te houden, dan is het leuk om eens op een 333m(3 rondjes) te knallen. In de heat schoot Koen uit de startblokken, ging als eerste de bocht in en gaf die plek niet meer weg en gleed als eerste over de finish met (wat later zou blijken) de snelste tijd van de dag : 29.751 sec. Uiteindelijk werd een 3de plaats behaald deze dag. Ook over de andere wedstrijden was Koen tevreden, soms gereden met een opdracht van de trainer. De finale in Groningen is beslissend voor de competitie omdat er een superfinale wordt gereden door de eerste 6 rijders(sters) per categorie. Koen reed een gemengde finale, junioren A/senioren. Er werd rustig gestart, Koen begon achteraan met het idee om zich niet druk te maken en af te wachten. Er werd weggereden door een paar tegenstanders maar die kwamen niet ver en omdat Koen snelheid had gemaakt, om bij te blijven, ging hij maar buitenom inhalen en kwam op voorop te rijden, met een beetje hulp kon hij wegrijden en hield dat vast tot de finish en behaalde zo de eerste plaats in de superfinale. In het junioren A/ Senioren klassement behaalde hij een 3de plaats. In het junioren A klassement behaalde hij een 1ste plaats en kreeg even later een gouden medaille omgehangen. Zo nu is het seizoen 2015-2016 compleet. Ondertussen staat het zomerseizoen op het punt van beginnen en gaat er weer gefietst worden. Na een onderhoudsbeurt, gesponsord door Marco tweewielers, kan er weer onbezorgd de vele kilometers verslonden worden. Wilt u meer weten over Koen, bijv hoe u hem kunt steunen, kijk dan op zijn site koenslootweg.nl Gesponsord door MCHL webdesign.

Tags

Koen SlootwegShortrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top