Ga naar hoofdinhoud

“Nachtegalen en andere vogelzang”, in de Ganzenhoek (Noord Meijendel)

20 april 201639 second read

Wassenaar – Woensdag 27 april start om 06.30 uur een nachtengalenexcursie vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord. Natuurgidsen van het IVN nemen u mee door een zeer gevarieerd stuk duin. Het gebied bestaat enerzijds uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal m.n. aan vogelzang, zoals die van de nachtegalen, aandacht worden gegeven. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

Tijdens de ongeveer 2 uur durende wandeling (o.a. over onverharde paden) zullen we volop kunnen genieten van het ochtendconcert! De excursie is gratis.
Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl of Tel: 088 3474849 (max. aantal personen 15)

Tags

GanzenhoekIVNWassenaar
Back To Top