Skip to content

Wassenaarse derby: Verslag van Blauw-Zwart

2 mei 20162 minute read

Wassenaar – Een leuke, ontspannen voetbalsfeer, veel publiek, burgemeester Hoekema even op de tribune en een best wel aantrekkelijke pot voetbal, die dankzij foutjes over en weer verdiend door Blauw-Zwart met 3-1 van SV Wassenaar werd gewonnen. Ziehier het recept voor een echte derby, afgelopen zaterdagmiddag in het Kerkehout. Weliswaar op een wel heel wat minder technisch niveau dan die derby’s van zo’n 30, 40 jaar geleden, die soms tienduizenden bezoekers trokken. Maar het was goed toeven bij de Kerkhoutbewoners, die er een heel gezellig feestje van hadden gemaakt met veel drankjes en happen!

De ploeg van UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen kon weer beschikken over spits Adrian Koziel, Kim Theil en Mats de Koning. En om in stijl te blijven: dat scheelde een slok op een borrel. Het draaide in de weer vertrouwde opstelling bij de Blauw-Zwarten een stuk beter dan vorige weken.

Ondanks en ook dankzij het uitstekende keeperswerk van Nick Allmers van de Kerkehoutbewoners duurde het toch nog tot de 41e minuut voordat Adrian Koziel een Blauw-Zwart-vrije schop prachtig binnen volleyde (0-1). Maar het gretige Wassenaar kwam gemotiveerd van de thee terug en maakte al in de 4e speelminuut goed gebruik van slecht verdedigend werk van de Blauw-Zwart-achterhoede (1-1). Stuart Hooijmans bewees weer eens dat hij het soms heel positief op de heupen kan krijgen door in de 54e minuut een verre voorzet vanaf de vleugel prachtig binnen te knallen (1-2). De wedstrijd werd in de 81e minuut beslist toen de attente Koziel handig gebruik maakte van een ernstig misverstand in de Wassenaar-verdediging en de bal achter de dit keer kansloze Wassenaar-keeper deponererde. (1-3). En na afloop had het gezellig koutende publiek daar van beide kanten volledig vrede mee.

Tags

Blauw-ZwartDerbySV Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top