Ga naar hoofdinhoud

PvdA tegen dure seniorenflat

16 mei 20162 minute read

Wassenaar – De PvdA is tegen het voorstel van B en W om een dure seniorenflat te bouwen bij het zwembad. Gemeenteraadslid Jan van Noort zegt dat dit in strijd in met een besluit van de gemeenteraad. Hij stelt dit aan de orde in vragen aan B en W.

De raad heeft besloten dat deze locatie bestemd is voor middeninkomens, of wel voor mensen die net niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, aldus Jan van Noort. De appartementen in het bouwplan zijn koopwoningen, die een half miljoen tot een miljoen euro gaan kosten. Dat is veel te duur voor de mensen voor wie de woningen bedoeld zijn.

Eerder schreef de Federatie van Wassenaarse Ouderenverenigingen over het bouwplan dat in de gemeente al voldoende dure complexen zijn voor ouderen. In die complexen is zelfs leegstand. De federatie drong bij B en W aan op betaalbare huurwoningen, waaraan in de gemeente wel behoefte is.

Jan van Noort denkt dat B en W gekozen hebben voor dure koopwoningen, omdat dan de opbrengst van de grond voor de gemeente hoger is dan bij een minder luxueus bouwplan. Hij wil dat de nieuwe woningen bij het zwembad betaalbaar zijn voor mensen in de eigen gemeente.

Tags

PvdASeniorenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top