Skip to content

Middagconcert met Laura Balicov, Oksana Mukosii en Kardelen Buruk

24 mei 20163 minute read

Wassenaar – Zondag 12 juni om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen de concertpianiste Laura Balicov en de 2 altviolisten: Oksana Mukosii en Kardelen Buruk een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21 te Voorschoten. Zij zullen werken van Brahms, Hindemith, Bridge, Vieuxtemps, de Smit en Paganini-Kugel, spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 10,00 voor belangstellenden van Adegeest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33.
Zie ook www.florence.nl onder Activiteiten.

Oksana Mukosii werd geboren in Kiev, Oekraïne. Ze studeerde viool sinds ze 6 in KSSM School vernoemd naar M. Lysenko in Kiev, Oekraïne (klasse Mikhail Kuznetsov) en ze zette haar muziek educatie als altviolist in NMAU vernoemd naar P. Chaikovsy (klasse D.Gavrilets). Op dit moment studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de klas van Mikhail Zemtsov. Oksana nam deel aan vele muziek masterclasses in Duitsland en Nederland. Speelde als altvioliste in verschillende orkesten in Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Nederland, Italië en Koeweit. Oksana speelde vele concerten solo, duo en nam deel aan vele verschillende kamermuziek festivals in Oekraïne, Nederland, Italië, Moldavië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland.

Het zijn twee musici met verschillende nationaliteiten die naar Nederland kwamen om muziek te studeren. “Ik ben Oksana Mukosii uit Kiev, Oekraïne en mijn collega Kardelen Buruk komt uit Istanbul, Turkije. We studeren altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2014 zijn we begonnen om te spelen als een altviool duo op een aantal masterclasses en concerten rond Nederland. Onze muzikale verbinding en vriendschap bracht ons dichterbij en we hebben besloten dat we samen muziek willen delen met andere mensen. Ons duo naam is “alles is o.k”. Ons doel van het uitvoeren is om geluk en vreugde die muziek brengt te delen in ons leven.”
Laura Balicov heeft piano gestudeerd in het Lyceum of Music ” Ciprian Porumbescu ” in de Republiek Moldavië (klasse Larisa Jar ). Op dit moment is ze bezig met het afronden van haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de Klas van Naum Grubert . Ze nam deel en won vele wedstrijden in Moldavië , Roemenië, Polen en andere landen .

Het programma:

J. Brahms , Sonate voor altviool en piano op.120 , F -minor . 1. Allegro appassionato 2. Larghetto .
P. Hindemith Sonate voor altviool solo op.31 , # 4 . Eerste beweging.
Frank Bridge ” Lament ” voor twee altviolen

Pauze

H.Vieuxtemps , Capriccio voor solo viola op.9
Boelo de Smit , ” Corp ” voor twee altviolen ,
Paganini – Kugel Carnavale di Venezia voor altviool en piano .

Tags

AdegeestToonzetterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top