Ga naar hoofdinhoud

De brief van Reigerdael zorgt voor veel vragen

25 mei 201658 second read

Wassenaar – Een aantal inwoners heeft een brief ontvangen van financieel adviseur Reigerdael uit Emmen over extra administratiekosten voor het beheer van hun uitvaartpolis.

Uitvaartondernemer Edward Kardol van Omen Uitvaartzorg luidt de noodklok over deze naar eigen zeggen omstreden brief. “Deze mensen hebben veelal jaren keurig hun volledige polis afbetaald en worden nu opgezadeld met zogenaamde administratiekosten, omdat hun uitvaartpolis is ondergebracht bij dit kantoor. Ik heb al meerdere geschrokken mensen te woord gestaan”, zo laat hij weten. Hij is daarnaast van mening dat een dergelijke dwingende incassobrief helemaal niet mag.

Het advies is om niet te reageren op deze brieven
Uw polissen worden na overlijden namelijk ingenomen en verzorgd door uw uitvaartverzorger met verzoek tot uitkering aan de nabestaanden (zonder extra kosten).

Verklaring
Ook klanten van DELA Uitvaartverzorging worden aangeschreven door Reigerdael. Een woordvoerster van DELA bevestigt dit desgevraagd aan onze redactie. “Het gaat hier om uitvaartverzekeringen die worden beheerd door Reigerdael en afgesloten zijn bij een andere verzekeringsmaatschappij dan DELA.”

Het uitvaartbedrijf krijgt veel vragen en heeft daarom op internet een verklaring geplaatst, maar biedt verder weinig duidelijkheid (https://www.dela.nl/over-dela/nieuws-en-media/20160518-vragen-over-brief-reigerdael). Reigerdael was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

Tags

Omen UitvaartzorgReigerdaelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top