Skip to content

Team 173/éénxfflopen: Groot succes in de Roparun

26 mei 20163 minute read

Wassenaar – Het Wassenaarse team 173/éénxfflopen nam in het Pinksterweekend deel aan de Roparun 2016, een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, een afstand van 522 km. De loop ging vanaf Klaaswaal over in een onvergetelijk tocht waar, vooral in Oud-Beijerland, duizenden toeschouwers met een daverend applaus, muziek en versierde straten alle 333 deelnemende teams hartstochtelijk bedankten voor hun inspanningen voor kankerpatiënten.

Maar voordat team 173 zover was moest er hard gewerkt worden op een parcours via Compiegne en St. Quentin in Frankrijk, Mons en Antwerpen in België en Ossendrecht en Bergen op Zoom in Nederland om in de laatste wisselplaats Klaaswaal te komen.
Op zaterdag 14 mei om 12.11 uur ging in Parijs groep A van team 173 van start voor de eerste 80 km, met de lopers/ster Anika/Björn/Corine en Jan-Reiner en de fietsers/sters captain Bert/Johan/Sandra en Suzanne en fysio Lisette. En met chauffeur Denise achter het stuur van de o zo belangrijke volgauto naar Compiegne. Daar stond groep B van het team 173, met de lopers/ster captain Siebe/Caroline/Irene en Milene en fietsers/sters Amy/Beate/Lynn en Thon en fysio Marcel klaar om het over te nemen. Hesjes aan, want de avond viel over het prachtige Franse landschap met veel heuvels die moesten worden genomen. Maar verder ging het over het parcours met de ene 2 km-wissel na de andere. Ook moesten de teams zich om de 40 km melden bij een checkpoint. In een lang Roparunlint op de weg moest chauffeur Ger zich over het vaak slingerend parcours door de unieke Franse dorpjes manoeuvreren. Om 2.00 uur werd de volgende wisselplaats bereikt waar groep A al weer klaar stond om het over te nemen. De ondersteunende groep, bestaande uit Jeanne, Jos, Marit en Ron en buschauffeur André, stond daar klaar met een warme maaltijd. Die ging er wel in. Daarna de grote bus en je slaapzak in.

Die bus, met de geroutineerde André op de bok, reed naar de volgende wisselplaats. Na het ontbijt en de koffie werd er om 10.30 uur weer gewisseld. De loop/fietsgroep B ging weer enthousiast van start tot de volgende wissel om 18.00 uur. Om 1.30 uur werd in Antwerpen groep A afgelost met de laatste wissel. Daar sloeg in Ossendrecht alles wat het team tot nu toe had meegemaakt. Het hele dorp was uitgelopen om de deelnemers/sters te begroeten. Compleet carnaval, grandioos!
Uiteindelijk begon in Klaaswaal de hierboven vermelde tocht die eindigde op de Coolsingel. Duizenden mensen ontvingen daar de teams die, al dansend met bloemen van familie en supporters, de laatste meters aflegden. De ultieme prestatie van 522 km. was volbracht!

Team 173/éénxfflopen heeft met deze prestatie een bedrag van € 12.000,= opgehaald voor het verbeteren van het leven kankerpatiënten. Allen heel hartelijk dank die hieraan een bijdrage hebben geleverd.

Tags

173/éénxfflopenRoparunWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top