Skip to content

Gemeentelijk legpenning voor mevrouw Hessels-Hillen

27 mei 20163 minute read

Wassenaar – Op zaterdagavond 28 mei ontvangt mevrouw E.W.M. (Liesbeth) Hessels-Hillen uit handen van burgemeester Jan Hoekema de gemeentelijke legpenning. Mevrouw Hessels neemt die avond afscheid als voorzitter van het International Chamber Music Festival (ICMF). Mevrouw Hessels ontvangt de gemeentelijke legpenning in de Dorpskerk, Plein 3 in Wassenaar, waar die avond het ICMF-concert ‘Ars Musica’ plaatsvindt. U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

International Chamber Music Festival (ICMF)
Het ICMF is op 9 april 2010 opgericht met als doel kamermuziek van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor de inwoners van Wassenaar en omgeving.
Onder voorzitterschap van mevrouw Hessels is het ICMF uitgegroeid tot een bekend en zeer succesvol festival in Wassenaar. Het begon in 2010 met één concert in de Dorpskerk en is inmiddels een meerdaags muziekfestival, met dit jaar onder andere een galaconcert in Kasteel Duivenvoorde, het concert Ars Musica in de Dorpskerk en een familie-lunchconcert in Raadhuis De Paauw.

Mevrouw Hessels heeft een duidelijke visie voor de opbouw van een organisatie. Geen grote dominante sponsoren, langzaam groeiend, voor een zo breed mogelijk publiek, een lage toegangsprijs en voor iedereen toegankelijk. Mevrouw Hessels verzorgt alle communicatieteksten voor het ICMF: voor de krant, het programmaboekje, de website en de sponsoren. Het vergroten van de naamsbekendheid is eveneens haar verdienste. Mevrouw Hessels heeft ook de basis gelegd voor een gezond financieel beleid: het jaar wordt afgesloten met een voldoende kapitaal voor het programma van het komende jaar. Dankzij de inspanningen van mevrouw Hessels heeft het ICMF een vaste plek in het culturele programma in Wassenaar en is het ICMF uitgegroeid tot een gezonde organisatie.

Na zeven jaar vindt mevrouw Hessels het tijd om het voorzittersstokje over te dragen, zij blijft nog wel haar artistieke talent inzetten door voor het ICMF de flyers te ontwerpen.

Buurtschap Zuidwijkse Polder
Mevrouw Hessels heeft van 2010 t/m 2014 het buurtschap Zuidwijkse Polder (ook wel Zuidwijk) geholpen en begeleid in hun strijd voor een betere aanleg van de Rijnlandroute. Voor haar inspanningen ontving zij in 2014 samen met de andere bewoners in Zuidwijk het “groene lintje” van het toenmalige raadslid Antoon Claassen (Groen Links).

Stichting Voorschot
Mevrouw Hessels heeft zich zeer succesvol ingespannen voor de crowdfunding van Villa Voorschot,een woon- en werkhuis in Voorschoten voor jongeren met autisme. De Stichting Voorschot is een initiatief van een groep ouders van en met jongvolwassenen met autisme. Het betreft een integraal project waar wonen, werken, begeleiding en sociaal maatschappelijk ondernemen samenkomen. Een eigen, veilig thuis voor 16 jongvolwassenen is op 1 april 2015 gerealiseerd. Zij krijgen de begeleiding die is afgestemd op ieders persoonlijke behoefte, zodat zij met plezier hier hun hele leven kunnen wonen. In de buurt, in de wijk, samen met anderen.

Overige verdiensten
Tijdens het verblijf van de vluchtelingen in Duinrell nam Mevrouw Hessels elke week drie vluchtelingen uit Duinrell mee om Den Haag te ontdekken en hielp zij enkelen hier een onderbroken studie weer op te pakken. Mevrouw Hessels is actief voor de Studiekring Wassenaar en zij is voorzitter van de Netherlands American Foundation (NAF); deze organisatie ondersteunt de bilaterale betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland. Mevrouw Hessels organiseert verder nog sponsoractiviteiten voor het Mauritshuis en voor SOS-kinderdorpen.

Tags

ICMFLegpenningWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top