Skip to content

Scouting Willibrord viert jaarlijkse Groepsweekend

5 juni 20162 minute read

Wassenaar – Met Pinksteren zijn alle speltakken van Scouting Willibrord samen op groepsweekend geweest. Gelukkig bleef het weer dit weekend de groep gunstig gezind: af en toe een buitje, maar verder een lekker zonnetje!

De leiding was vrijdagmiddag al aanwezig op het labelterrein Naaldenveld om alvast diverse tenten op te zetten. Op zaterdagochtend kwamen ook de kinderen aan op het Naaldenveld.

Het thema dit jaar was “Geheim Agent”. Door twee geheim agenten werd eerst uitgelegd, dat de kinderen dit weekend een spion konden worden. Na een lekkere lunch werd er Achtkamp gespeeld.

De middag vloog voorbij en net als andere jaren werd het avondeten weer uitstekend verzorgd door onze vaste kokkie, Lia van der Peet. Ook dit jaar kreeg ze natuurlijk weer hulp van staf- en bestuursleden. Het eten bestond uit een goed bord nasi met een hamburger of kippetje en natuurlijk rauwkost voor de gezondheid en energie!

’s Avonds kroop iedereen gezellig rond het kampvuur, waarna de kinderen vanaf 12 jaar het spelletje “kaarsje blazen” deden. De jongste kinderen kropen moe maar voldaan hun slaapzak in.

Zondag was het na het ontbijt tijd om de tenten op te ruimen en voor de jongsten lekker vrij te spelen met het meegenomen spelmateriaal.

Na de lunch nog het smokkelspel, de afsluiting van het thema met een heus diploma “Geheim Agent” en traditiegetrouw als eindspel “Hollandse Leeuwen”. Om 15.00 uur stonden de ouders weer klaar om de kinderen op te halen. Daarna lag er voor de leiding nog een taak om alles weer naar het clubhuis te brengen, uit te zoeken, op te ruimen en tenten uit te hangen.

Alle staf- en bestuursleden hartelijk bedankt voor al jullie werk en inzet om de jeugd van Scouting Willibrord weer een heel gezellig weekend te bezorgen!

Nieuwsgierig geworden wat Scouting Willibrord nog meer voor de jeugd doet? Kijk dan eens op www.scoutingwillibrord.nl voor meer informatie.

Tags

ScoutingWassenaarWillibrord
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top