Skip to content

Lintje voor de heer B.W. (Bob) Toetenel

26 juni 20162 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 25 juni ontving de heer B.W. (Bob) Toetenel uit handen van burgemeester Jan Hoekema een Koninklijke Onderscheiding. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt om 18.00 uur plaats tijdens een informele bijeenkomst van het bestuur van de VNO-NCW in Villa Beukenhof, Terweeweg 2 in Oegstgeest. De heer Toetenel is daar aanwezig als bestuurslid van de VNO-NCW, een van zijn nevenactiviteiten.

In december 2015 nam de heer Toetenel afscheid als Directeur Executive Relations van KPN Nederland. De heer Toetenel kwam bij KPN toen dit telecombedrijf Getronics overnam, waar hij al vijftien jaar werkte als Directeur Overheid. Bij KPN heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van dit bedrijf naar een klantgerichte organisatie. Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het relatiemanagement, samenwerkingsverbanden met regionale overheden en het waarborgen dat de strategie en uitvoering van KPN aansluit bij de wet- en regelgeving van de overheid.

Als lid van diverse bestuurlijke commissies van Nederland-ICT heeft de heer Toetenel zich vele jaren ingezet voor de ICT sector met name voor de problematiek rond aanbestedingen, die onevenredig zwaar drukte op het bedrijfsleven. Door het ontwikkelen van de zogenaamde ICT-haalbaarheidstoets en hierover in overleg te gaan met hoge ambtenaren van het ministerie, heeft de heer Toetenel bijgedragen aan het verminderen van de regelgeving rond aanbestedingen en het herstel van het vertrouwen in de ICT-sector.

Daarnaast bekleedde de heer Toetenel diverse nevenfuncties. Zo was hij bestuurslid van de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag, Commissaris van de Centrale Plan Commissie van het Centraal Plan Bureau en lid van diverse bestuurlijke Commissies van Nederland ICT.

De huidige nevenfuncties betreffen het bestuurslidmaatschap van VNO-NCW, Stichting Sail Amsterdam en de International Business Club van het World Trade Center Den Haag. Recentelijk is de heer Toetenel toegetreden tot het Bestuur van de Wassenaarse Cultuurprijs.

De heer Toetenel is een netwerker pur sang. Als geen ander weet hij hoe relatiemanagement werkt in de top van het bedrijfsleven. Gedurende zijn gehele carrière heeft hij zich beijverd om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. In ondernemend Nederland heeft hij een grote maatschappelijke rol gespeeld in het verbinden van partijen binnen Nederland.

Zijn nieuwe functie is voorzitter van het museum voor Communicatie in Den Haag, het voormalige PTT-museum.

Tags

LintjeToetenelWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top