Skip to content

Uitreiking Nobelprijs VN-militairen voor Wassenaarse Veteranen

30 juni 201631 second read

Wassenaar – Op 10 december 1988 is de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de vredesmachten van de Verenigde Naties voor deelname aan vredesmissies van 1956. De nobelprijs is uitgereikt aan de Verenigde Naties, niet aan individuele personen die daarbij betrokken zijn geweest.

Met de instelling van het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ geeft de Minister van Defensie tastbaar uitdrukking aan de erkenning van en waardering voor (oud-)militairen die namens Nederland in de periode tussen 1956 en 1988 als ‘blauwhelmen’ hebben deelgenomen aan VN-Vredesmissies.

Op 29 juni reikte burgemeester Hoekema in het Raadhuis ‘De Paauw’ aan negen Veteranen deze draaginsigne uit. Midvliet tv maakte daar de volgende reportage over.

{youtube}_YGyEQXdYbw{/youtube}

Tags

VeteranenVN-militairenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top