Skip to content

Wassenaarse Salon, Ledententoonstelling Kunstgroep Wassenaar

5 juli 20162 minute read

Wassenaar – Vrijdag zal Marc van Dijk, oud-wethouder en lid Bestuur Stichting Wassenaarse Cultuurprijs 2016, om 17.00 uur de Wassenaarse Salon 8 in Raadhuis de Paauw feestelijk openen. Aansluitend wordt er muziek en zang ten gehore gebracht door Milad en Masih Haidari, uit Afghanistan gevluchte muzikanten. Daarna is er gelegenheid om de kunstwerken – op beide locaties- te bekijken.

Verwonder u over de veelheid en diversiteit aan kunstuitingen; imposante schilderijen, kleine wereldjes waar je je in moet verdiepen, collages, tekeningen, een heel scala aan grafische technieken, keramiek, sieraden, papiersculpturen, beelden en objecten van natuursteen, brons, cement en staal. De Wassenaarse Salon toont ook aan dat – anno 2016- door de kunstenaars uit deze regio in een grote verscheidenheid aan stijlen wordt gewerkt; van zeer natuurgetrouw realisme over kleurrijk expressionisme, allerlei vormen van digitale kunst tot volledige abstractie. U bent van harte welkom bij deze opening en natuurlijk tijdens de andere openingsdagen . Op beide locaties bestaat de mogelijkheid tot aankoop van werk. Een pop-up kunstwerk op het grasveld voor de Paauw met lege schilderijlijsten biedt u gelegenheid zelf een ‘kunstwerk’ in te vullen met een stukje wolkenlucht, een plukje park of een selfie. In Galerie in de Molen bestaat tevens de mogelijkheid om een kunstwerk voor 25 euro uit te zoeken, die de kunstenaars van de Kunstgroep vrijwillig hebben afgestaan ten behoeve van de Voedselbank,

Deelnemende kunstenaars aan de Wassenaarse Salon 8 zijn; Cora Beijersbergen van Henegouwen, Willy van den Berg, Marijke Gerritsma, Dons van der Gronden-Deppe, Hans Gussekloo, Marianne Hartemink, Irma den Hartog, Charles Hubert, Frans Kokshoorn, Fifi van Leent, Goke Leverland, Letty Muntjewerf, Truus Oele-Apon, Ina Orbaan, Jan Pasteur, Elke Pichler, Harma de Pont, Jaco Putker, Carlos van der Putten, Caro Rambonnet, Leo Ravensbergen, Fred van de Siepkamp, Ada Sier- van Essen, Fransje Tacx, Mariska Toetenel, Ellen van Toor, Maroesjka Verhagen, Wierd Wagenmakers, Brigitte Wawoe en Els Wiering.

Raadhuis de Paauw is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur
Galerie in de Molen is geopend van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur
Zie voor meer info www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

KunstgroepWassenaarWassenaarse Salon
Gerelateerde artikelen
Back To Top