Skip to content

Wassenaar opnieuw “Beste woongemeente van Zuid-Holland”

6 juli 20162 minute read

Wassenaar – Je hoeft hier niet eens te wonen, om te zien wat voor een uniek familiedorp Wassenaar is: het groene karakter, de centrale ligging binnen de Randstad, een goede mix van horeca, winkels en cultuur, uitstekende sportvoorzieningen, veiligheid, de grote vrijwilligerskracht. Ook op het gebied van onderwijs, scoren wij hier bovengemiddeld. Maar je wordt natuurlijk niet zomaar uitgeroepen tot Beste woongemeente van Zuid-Holland 2016 (Elsevier).

Al een aantal jaar doet weekblad Elsevier samen met Bureau Louter onderzoek naar de beste gemeenten van ons land: waar is het goed wonen in Nederland? Voor de samenstelling van deze jaarlijkse Top-50 Beste Gemeenten zijn in totaal 390 gemeenten beoordeeld. Niet zonder trots, kunnen wij u melden dat Wassenaar dit jaar opnieuw in de Top-10 staat. We zijn zelfs iets gestegen: van nummer acht naar de zevende plaats.

Burgemeester Jan Hoekema:,,Dit is heel mooi nieuws voor alle Wassenaarders. Ik zie het als een teken van waardering voor onze inwoners, onder wie ook de vele expats, de ondernemers, organisaties, vrijwilligers en andere betrokkenen, die er elke keer in slagen om samen met elkaar goede dingen voor elkaar te krijgen in ons unieke familiedorp. Wij zien het als college van burgemeester en wethouders ook als onze opdracht om in deze collegeperiode te blijven investeren in het hoge voorzieningenniveau dat wij hier hebben: blijven investeren in kwaliteit en leefbaarheid in Wassenaar. “

Bekijk het gehele onderzoek van Elsevier.

Tags

ElsevierWassenaarWoongemeente
Gerelateerde artikelen
Back To Top