Skip to content

Veel nieuwe plannen voor Huize Den Deijl

20 juli 20162 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar heeft gesprekken gevoerd met partijen die eerder belangstelling hadden getoond voor de ontwikkeling van Huize Den Deijl en het huisje HéHé in Wassenaar. Het resultaat van deze inspanning is dat er negen plannen zijn ingediend.

De plannen zijn veelal afkomstig van ondernemende Wassenaarders. Hieruit blijkt dat het dorp sterk begaan is met de toekomst van deze beeldbepalende locatie op de hoek van de Rijksstraatweg en de Lange Kerkdam.

Wethouder Leo Maat (Ruimte en Duurzaamheid) : “Net als de gemeenteraad die niet unaniem voor behoud van de panden was, gaan niet alle plannen uit van behoud van de panden. We zijn het er wel met zijn allen over eens dat een goed plan moet bijdragen aan een waardige entree van Wassenaar. We zullen zien welk plan daar het beste aan voldoet”.

De komende tijd worden de ingediende plannen op haalbaarheid getoetst. Bij de beoordeling kijkt de gemeente onder andere naar aspecten als stedenbouwkundig ontwerp, verkeersveiligheid, milieu, financiën en planning. Ook wordt aan een vertegenwoordiging van de buurt gevraagd om een reactie te geven op de plannen.
Na de zomer maakt de gemeente een keuze aan welke partij de locatie wordt verkocht en wie de plannen verder mag uitwerken.

Tags

Huize Den DeijlPlannenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top